El Puig s'ofereix com a seu de la nova fàbrica de Tesla a Europa

Dijous, 29 Març 2018 20:08 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 589 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'alcaldessa del Puig de Santa Maria, Luisa Salvador, ha anunciat que l'Ajuntament té la intenció d'oferir el municipi com a seu de la factoria que la companyia fabricant de cotxes elèctrics Tesla Motors projecta construir a Europa.

La iniciativa sorgeix després de l'acord de Les Corts que insta el Consell a posar-se en contacte amb la companyia per oferir els diferents enclavaments valencians que es postulen per albergar la planta.

"Estem convençuts que el Puig seria un escenari perfecte per a la ubicació d'aquesta empresa i si ens postulem és perquè volem que la balança s'incline cap a la Comunitat Valenciana i contribuisca a impulsar la nostra economia generant riquesa i llocs de treball", assenyala l'alcaldessa.

Situat estratègicament a 20 km del port de València i a 15 km del de Sagunt, el municipi compta amb el terme municipal més gran de la zona nord de l'àrea metropolitana de València i es troba enclavat al costat dels grans eixos de comunicació que connecten la Comunitat Valenciana amb Europa i la resta d'Espanya.

Des de l'Ajuntament s'assenyala que la proposta "encara es troba en una fase preliminar". L'objectiu, segons fonts municipals, és treballar conjuntament amb els tècnics de la Generalitat valenciana per sondejar els terrenys i les fórmules jurídiques que permetrien a la companyia nord-americana instal·lar-se al municipi, "respectant sempre, com no podia ser d'altra manera, les diferents normatives que afecten tant al territori com al planejament urbanístic i a la protecció del medi ambient ".

 

Informa Nou horta. El Puig