L’Ajuntament del Puig inicia la reforestació de la muntanya de la Patà

Dilluns, 28 Mai 2018 13:53 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 559 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament del Puig de Santa Maria ha iniciat les obres per aconseguir que l’antic pulmó verd del municipi, la muntanya del Castell, coneguda popularment com de La Patà, recupere la seua ànima vegetal.

L’alcaldessa Luisa Salvador expressa la seua “sastisfacció” per poder dur a terme “un dels principals objectius” amb què va constituir-se l'actual Equip de Govern i destaca que “l'execució d'este projecte suposa la culminació de mesos de treball i plannificació”.

El toc d’eixida va tindre lloc el passat diumenge 13 de maig amb una plantada popular pel vessant oest de la muntanya. Centenars de veïnes i veïns acudiren a la crida del consistori per plantar amb les seues pròpies mans algun dels plantons que els treballadors municipals havien disseminat prèviament, seguint les indicacions del Pla de Reforestació municipal.

Per al regidor de Medi Ambient Vicent Porta la intenció és “implicar a la ciutadania en la recuperació i  el manteniment de la muntanya”. "És molt més fàcil destruir que construir i de segur que ens trobarem molts entrebrancs pel camí. Però estem convençuts que entre totes i tots aconseguirem deixar un llegat verd i durader per a la posteritat", assenyala.

El Pla de Reforestació, elaborat per un equip d’enginyers forestals amb la col·laboració de la gent del poble, contempla la reforestació de la muntanya amb més de mil exemplars d’arbres i arbusts.

La tria de les espècies vegetals s’ha realitzat mitjançant un procès participatiu a partir de les espècies existents històricament a la muntanya, recopilades per investigadors com el cronista local Julio Badenes

En una primera fase, que acaba de començar, es realitzarà la revegetació i consolidació del substrat per evitar la seua  pèrdua per les pluges, així com la conservació de la microreserva. 

Més endavant s’abordarà la restauració del castell i de les trinxeres, així com la posada en valor de tot el conjunt per mitjà de la restauració de camins, la senyalització, la il·luminació i el mobiliari urbà d’acord amb tot el conjunt.

Des de l’Ajuntament s’assenyala que el projecte de reforestació de la muntanya de la Patà s'ha hagut d'elaborar respectant les línies de contenció marcades pel Pla Director del Castell, declarat Bé d’Interès Culural (BIC).

 

 

Informa Nou Horta. El Puig