Les platges del Puig tornen a rebre la Bandera Q de Qualitat Turística

Dilluns, 18 Juny 2018 11:10 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 603 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les platges del Puig de Santa Maria han rebut un any més la Bandera Q que otorga l'Institut per a la Qualitat Turística Espanyola (ICTE). Es tracta de la major distinció que ofereix aquest organisme dependent del ministeri de Turisme encarregat d'acreditar la qualitat de les platges i instal·lacions nàutic-esportives de cara a la seua promoció turística.

Per a l'alcaldessa del Puig Luisa Salvador "suposa una vegada més el reconeixement de l'excel·lent estat en què es troben les nostres platges i que El Puig és una opció turística de referència".

La distinció suposa per al regidor de Platges Fernando Checa, "una merescuda recompensa al dur treball que hem realitzat aquest any per tenir les platges a punt".

Maria Saldaña, responsable de Turisme, afegeix que "aquest tipus de reconeixements són molt importants per al poble perquè signifiquen més visitants, més creixement econòmic i, en definitiva, més i millor ocupació laboral"

La Bandera Q és el principal distintiu espanyol de qualitat de les platges i s'aconsegueix després de realitzar una exhaustiva auditoria que acredita el compliment de la norma de qualitat UNE 187001: 2008 de Platges adaptada a la norma internacional UNE-ISO 13009: 2016 per Platges, el que internacionalitza el caràcter de la marca.

Perquè una platja o una instal·lació nàutic-esportiva puga lluir la Bandera Q ha de realitzar una auditoria que garantisca la qualitat, seguretat, rigurositat i professionalitat dels serveis que ofereix. Entre altres aspectes, s'analitzen els equipaments d'ús públic, els serveis de neteja i la recollida selectiva de residus, els dispositius de seguretat, salvament i primers auxilis, els serveis d'informació, els accessos a la zona de bany, els serveis higiènics i els serveis dels establiments d'oci.

Al costat de les platges del Puig, aquest 2018 lluiran la bandera Q de Qualitat que atorga l'ICTE un total de 248 platges espanyoles i 21 instal·lacions nàutic-esportives.

 

 

Informa Nou Horta. El Puig