El Puig aprova els seus pressupostos municipals de 2019

Divendres, 28 Desembre 2018 12:53 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 870 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament del Puig de Santa Maria ja té aprovats els seus pressupostos municipals per a 2019. El document que regirà la vida econòmica del consistori durant l'exercici vinent va tirar endavant en el ple municipal celebrat el passat 18 de desembre amb els vots favorables de PSOE i Compromís.

L'alcaldessa Luisa Salvador descriu aquests pressupostos com "un fidel reflex de les necessitats reals del municipi, mantenint el nostre compromís amb l'estalvi i l'eficiència econòmica".

Dels 6.034.000 euros de deute pendents de pagament que l'equip de govern es va trobar el 2015, heretats de la gestió del Partit Popular del Puig a l'inici de la present legislatura, durant 2019 aconseguirà reduir-los fins als 2.620.000 euros. Tot això, mantenint la baixada de l'IBI i de la taxa del fem que es va dur a terme en els pressupostos de 2018, així com el volum de beques municipals, incloent les implantades pels actuals gestors de l'Ajuntament: ajudes a l'educació musical, als estudis Erasmus, al transport universitari i de cicles formatius, als llibres de Batxiller, a l'eficiència energètica i a la inclusió social de menors.

Un cop més l'esforç realitzat per baixar el volum de deute es durà a terme sense tocar els apartats de despesa sensibles per a la ciutadania. Els pressupostos de 2019 creixen en més de 300.000 euros respecte als de l'exercici present augmentant partides com les beques municipals, les subvencions a entitats culturals i les inversions.

L'exercici econòmic vinent preveu un increment en la despesa de personal derivat de l'aprovació de la Relació de Llocs de Treball (RLT), que permetrà oferir un millor servei a la ciutadania, especialment en àrees sensibles com la neteja viària i l'equip de obres i serveis.

Igualment, pujarà la despesa destinada a inversions, si bé cal dir que aquesta no és la despesa final que es destinarà a invertir al poble, ja que al llarg de l'any s'incrementarà amb subvencions d'altres administracions així com, en la mesura del possible, amb recursos propis, tal com s'ha fet aquest any en què s'han destinat 520.000 euros addicionals als inicialment consignats.

D'aquest apartat destaca el Pla de Millora de la il·luminació dels carrers, parcs i espais públics del municipi, que completarà el treball realitzat el 2018 i comportarà un estalvi important en la factura de la llum que permetrà destinar els diners a altres partides i a millorar l'equipament per als veïns i veïnes del municipi.

També ressalta l'arribada de la subvenció del Pla Edificant de la Generalitat que, amb un pressupost proper al milió d'euros, li permetrà al consistori adequar els centres educatius públics del municipi canviant banys, finestres, portes, armaris i ascensors, entre d'altres millores que contribuiran a millorar la qualitat de les seues instal·lacions.

Un altre dels canvis notables es deriva de la reducció del deute amb els bancs, que permetrà disminuir en 15.000 euros les despeses financeres derivades d'ella. Això ha estat possible gràcies a l'esforç realitzat durant els últims anys per amortitzar deute i alliberar als comptes públics d'aquesta càrrega.

Els nous pressupostos de l'Ajuntament del Puig de Santa Maria regiran la vida econòmica del municipi durant l’exercici vinent i començaran a aplicar-se a partir l'1 de gener de el 2019.

 

Informa Nou Horta. El Puig