El Puig impulsa el seu primer Pla Jove per donar resposta a les necessitats de la joventut

Dilluns, 15 abril 2019 10:19 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 1287 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Donar resposta a les inquietuds i necessitats reals de la joventut actuant d'una manera transversal a través de totes les àrees de l'Ajuntament. Aquest és l'objectiu que s'ha marcat el primer Pla Jove del Puig de Santa Maria, que va ser aprovat unànimement en el ple celebrat el passat 4 d'abril per tots els partits polítics presents a la corporació.

 

"És una fita històrica", assenyala el regidor de Joventut Julià Oriola, "que ens ha permès donar un salt qualitatiu important en les nostres polítiques orientades cap als i les joves".

 

Impulsat per la regidoria de Joventut en coordinació amb la resta d'àrees municipals, el primer Pla Jove local recull i ordena les polítiques públiques municipals en matèria de joventut durant els propers 5 anys, prioritzant les accions a realitzar a curt i mitjà termini que ajuden a aconseguir una joventut més activa participativa i autònoma.

 

Com a primer fruit del pla la regidoria de Joventut ha llançat la iniciativa El Súper Pla a l'Espai Jove, un programa d'activitats d'oci per a joves entre 12 i 18 anys que es desenvoluparà tots els dissabtes de 5 a 9 de la vesprada.

 

El Plà Integral d'Acció juvenil té una durada de 2019 a 2023 i recull totes les necessitats plantejades amb les seues corresponents solucions i una estratègia d'actuació organitzada en el temps en funció dels recursos econòmics i humans disponibles. Es divideix en 41 accions emmarcades en diferents àrees prioritàries per als i les joves: lleure educatiu, esport i salut, participació juvenil, igualtat i no discriminació, educació i formació, emancipació i autonomia juvenil.

 

Des de la regidoria de Joventut destaquen que "per arribar a la redacció i posterior aprovació del Pla Jove, hem hagut de dur a terme una anàlisi profunda i precisa de la realitat de la joventut local a través de diferents eines participatives".

 

S'han realitzat nombroses enquestes a l'Espai Jove i amb l'alumnat de l'IES El Puig, grups de treball compostos per joves de diferents edats, nivells formatius i necessitats, així com entrevistes en profunditat amb joves de perfils representatius de la joventut local. Igualment, s'ha consultat al personal tècnic de diferents àrees que tracten amb la joventut com Serveis Socials, Ocupació, Salut, Joventut i el departament d'Orientació de l'IES El Puig. També ha estat enriquidora l'aportació dels punts de vista de la ciutadania en general, a través del contacte amb el Consell Veïnal de Participació.

 

El document del Pla Jove es pot consultar al lloc web de l'Ajuntament.

 

 

Informa Nou Horta. El Puig

 

Modificat el Dilluns, 15 abril 2019 10:23