L'Ajuntament del Puig, ha donat a conéixer el seu “Pla Estratègic de Turisme 2021-2025”

Dilluns, 14 Febrer 2022 12:40 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 177 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La regidoria de Turisme del Puig, ha presentat el “Pla Estratègic de Turisme 2021-2025”. Un full de ruta a seguir els pròxims 4 anys per a complir amb els requisits i obligacions imposats per conselleria i la fi de la qual és aconseguir la denominació de Municipi Turístic.

 

La situació geogràfica del Puig de Santa María, la seua fàcil accessibilitat, el seu clima i orografia, així com la varietat de recursos turístics que posseeix, especialment culturals, han permés la localitat s'haja consolidat com una destinació turística de referència en els últims anys, però que encara ha de millorar uns certs aspectes per a continuar atraient i millorant l'oferta i qualitat turística.

 

És per això, que a través de la regidoria de Turisme, en col·laboració amb l'Ajuntament del Puig, ha decidit dur a terme un Pla Estratègic mitjançant 8 línies d'acció, que preveu executar en 45 actuacions, amb l'objectiu de consolidar en el mercat local i nacional els diferents productes turístics entorn de sol i platja, cultura i patrimoni, i turisme familiar. Tot això complementat per la seua gastronomia, naturalesa, i esdeveniments socials.

 

Aquestes línies pretenen millorar el posicionament del Puig en el mercat local i nacional. Un procés evolutiu per a reorientar l'estratègia del destí amb una gestió activa i col·laborativa entre tots els agents implicats. Es tracta d'una sèrie d'accions que es desenvoluparan en el curt i mitjà termini, i que dependran dels recursos econòmics i humans del consistori.

 

Tots aquests aspectes han d'abordar-se a través d'una sèrie d'estratègies i accions que, a més, ajuden a la coordinació i cooperació públic-privada en la gestió del destí, fomenten l'especialització i diferenciació de nous productes i experiències turístiques, i sensibilitzen a la població local del rellevant valor turístic del seu territori.

 

A l'acte, al qual ha assistit l'alcaldessa del Puig, Luisa Salvador, ha assenyalat que “és municipi amb moltes possibilitats” i, ha afegit “que amb accions aïllades, no aconseguirem avançar, per la qual cosa estem davant una bona oportunitat unir forces per a adaptar-nos i progressar en un objectiu comú”.

 

El Puig de Santa María és una localitat amb un important patrimoni turístic que es troba actualment en un moment clau en el qual ha de tractar d'enfrontar-se a nous reptes immediats i estratègics. D'una banda, ha de dissenyar una estratègia que reforce el destí, avançant cap a la sostenibilitat i competitivitat del model turístic, convertint-se d'aquesta manera en municipi turístic.

 

Per a l'alcaldessa, aquest pla “és important, ja que es pretén crear una gran aliança entre el sector públic i privat, per a aquesta manera convertir al Puig en un destí rellevant i amb pes específic a la Comunitat Valenciana”

 

Línies estratègiques

Un total de 8 línies estratègiques són les que s'ha de centrar-se en els pròxims anys El Puig de Santa María durant els pròxims anys. Al seu torn, cada línia estratègica, contindrà una sèrie d'actuació sobre els objectius plantejats en el Pla Estratègic de Turisme del Puig.

 

La primera línia del programa fa referència a la implantació d'un sistema de co-governança turística amb la creació d'un òrgan consultiu públic –privat de turisme per a millorar la comunicació amb les empreses i el teixit empresarial, creació d'un observatori turístic així com sistemes d'indicadors turístics.

 

La segona línia és la sensibilització turística contínua, amb la dotació de personal que permeta executar les accions que es plantegen així com la gestió de noves fonts de finançament.

 

La següent línia d'actuació, és la millora de les infraestructures i connexions mitjançant el foment de la Q de qualitat en platges, reestructuració del transport públic o la millora de l'accessibilitat entre altres.

 

La quarta línia d'actuació incideix en la qualificació i modernització de l'oferta turística, realitzant plans de formació empresarial, programes de captació d'inversions hoteleres, transformació digital així com un sistema integral de qualitat turística en destí.

 

El cinqué bloc d'acció correspon a l'estructura de producte, on es preveu desenvolupar programes de turisme cultural, dinamització del producte gastronòmic o tallers de creació d'experiències turístiques i paquetització entre altres.

 

La sisena actuació seria l'optimització efectiva de la promoció offline, contemplant campanyes de publicitat en mercats de proximitat, assistència a fires o realitzant street màrqueting.

 

La setena actuació seria l'impuls a la nova promoció en línia i abastaria plans de màrqueting en línia, o estratègies SEO-SEM per a publicitat en les xarxes.

 

Finalment, estaria l'avanç cap a la nova comercialització turística, creant catàlegs d'experiències turístiques així com la creació de bases de dades d'operadors i agències de viatges i col·lectius de demanda.

 

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Dilluns, 14 Febrer 2022 12:42