Un "Passeig Poètic" per la muntanya de Santa Bàrbara del Puig

Dimarts, 29 Març 2022 16:10 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 139 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament del Puig va a procedir a renovar "El Passeig Poètic" situat en la muntanya de Santa Bàrbara del Puig. Es tracta d'un recorregut per la muntanya de Santa Bàrbara on es poden trobar un total de 26 punts literaris que conformen el Passeig i que enguany comptarà amb 13 poemes i 13 aforismes del poeta valencià Joan Fuster que podrem gaudir en plena naturalesa.


Es tracta d'una iniciativa de l'Ajuntament del Puig impulsada a través de la Regidoria de Cultura que el seu objectiu és promoure el foment de la lectura i donar a conéixer poemes d'autors i autores locals alhora que convidar a visitants i veïnat a gaudir de la muntanya de Santa Bàrbara.

 

Per això, tot aquell que s'acoste a la muntanya de Santa Bàrbara del Puig, podrà llegir durant el recorregut, una selecció de poemes i aforismes de l'intel·lectual, oriünd de Sueca Joan Fuster i Orells, designat per la Generalitat Valenciana com "Escriptor Valencià de l'any 2022".

 

Des que en 1944 va publicar el seu primer article en valencià ("vint-i-zinc anys de poesía valenciana) fins a la seua mort en 1992, l'escriptor va conrear la poesía, el periodisme, l'assaig, la història, la crítica o la divulgació literària.

 

Els seus primers llibres van ser de poesía, "Sobre Narcís" (1949), "Ales o mans" (1949), "Terra en boca" (1953) i "Escrit per al silenci" (1954)- así com una antologia del surrealisme espanyol (1952). La seua dedicació i els temes valencians, va culminar en 1962 amb la publicació de l'emblemàtica "Nosaltres els valencians", "Qüestió de noms" i "El País Valencià", llibres bàsics per al coneixement de la història, la cultura i els problemes de la identitat del poble valencià.

 

Informa Nou Horta. El Puig