El Puig treballa en un ambiciós projecte per a obtenir l'acreditació de Municipi Turístic d'Excel·lència

Dimarts, 12 abril 2022 11:18 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 153 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple de l'Ajuntament del Puig de Santa Maria ha aprovat, per unanimitat de tots els grups municipals, el Pla Estratègic de Desenvolupament Turístic del Puig de Santa Maria 2022-2025, en el qual es recullen totes les accions per a millorar la competitivitat i posicionament del municipi com a destinació turística a la Comunitat Valenciana. El Pla redactat, en col·laboració amb la consultora especialitzada en el sector turístic Castro Consulting Estrategy, analitza els recursos culturals i naturals del municipi, la seua gestió i l'oferta turística existent. En la redacció del Pla estratègic, s'ha comptat amb la participació dels agents econòmics i socials locals, a través de la realització d'entrevistes i d'enquestes.


Els principals objectius del pla són incrementar els nivells de comercialització dels productes, el desenvolupament socioeconòmic i sostenible del municipi; incrementar la demanda i la despesa turística; satisfer les necessitats de la ciutadania; generar més oportunitats d'ocupació amb la desestacionalització del sector i millorar l'eficàcia en la gestió. Per a aconseguir els objectius s'han proposat més de 40 accions prioritàries en matèries com l'oferta turística, serveis i infraestructures, mobilitat sostenible, promoció i comercialització turística.

 

Es proposen diversos productes experiencials, vinculats als monuments i les visites guiades; a la Gastronomia, amb la dinamització del Club de producte Gastronòmic del Puig, en el qual treballaran de manera conjunta els hotels, restaurants i comerços vinculats al producte gastronòmic, millorant així la seua promoció i comercialització. Amb la proposta de rutes mediambientals per a realitzar a peu o amb bici per les zones de marjal i les platges, millorant el seu equipament i qualitat dels serveis. El Puig de Santa Maria aposta també pel turisme MICE (reunions, incentius, esdeveniments...), vinculat al patrimoni i la gastronomia. Del 9 al 26 de juny se celebrarà la XIII edició de les Jornades Gastronòmiques del Puig "Gastronomia Mediterrània Saludable".

 

L'Ajuntament del Puig de Santa Maria està implicant activament a tots els departaments municipals, amb l'objectiu d'obtenir la seua acreditació com a Municipi Turístic d'Excel·lència. S'ha incorporat a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents de la Comunitat Valenciana, coordinat per Invattur, amb la finalitat d'avançar en la transformació digital del destí i millorar la seua eficiència energètica, la mobilitat sostenible i l'accessibilitat. Estan en marxa projectes com la instal·lació de punts de recàrrega de vehicles elèctrics, la instal·lació de senyalització accessible, la millora de la connexió amb l'estació de metro del Puig i les platges del Puig.


El Puig destaca a la província de València com a destinació turística perquè reuneix tots els atractius d'una destinació turística excel·lent: patrimoni, gastronomia, platges i visites guiades tots els caps de setmana de l'any (reserves 607229712). El destí conjumina tradició i innovació, singularitat, hospitalitat i qualitat de servei aplicant un concepte de Turisme slow, com un destí amigable, sostenible i accessible.

 

L'alcaldessa Luisa Salvador Tomás ha anunciat que "des de l'Ajuntament s'està treballant en un projecte molt ambiciós per a poder optar als fons europeus dels Plans de Sostenibilitat Turística, que suposarien una injecció econòmica clau per a impulsar nous serveis i infraestructures, potenciar la digitalització dels nostres comerços i empreses i, en definitiva, ser més competitius, apostant per un destí de qualitat".

 

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Dimarts, 12 abril 2022 11:19