El grup musical Eixa, actuarà, el pròxim 8 de maig, en el Centre Cultural La Marina de El Puig

Dijous, 05 Mai 2022 09:47 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 248 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La compositora i multiinstrumentista Isabel Latorre ens presentarà el seu projecte personal amb el nom artístic d'Eixa. Un grup que fusiona folk mediterrani amb música antiga, jazz i altres llenguatges experimentals.

 

Un primer disc, que conjumina les seues dues facetes musicals, la d'intèrpret i la de compositora. “Invisibles”, està basat en la novel·la 'Le Città Invisibili' d'Italo Calvino, Aquest llibre és una col·lecció de descripcions de ciutats fantàstiques que són comptades per Marco Polo al rei dels tàrtars Kublai Kan. Les descripcions són similars a xicotets contes amb diferents temàtiques com el desig, la mort o els símbols, entre altres.

 

Per a l'autora, “aquest text és alguna cosa així com un poema a les relacions humanes, en tots els seus aspectes i totes les seues escales”, per això afirma, “quan el text viatja a la música cada cançó és l'espill d'una ciutat, i per tant d'una manera d'interacció entre els éssers humans”.

 

Es tracta d'un projecte principalment instrumental que està integrat per músics multiinstrumentistes que interpreten cada tema com un univers únic amb les seues pròpies sonoritats i maneres d'expressió. La veu només participa al final, per a anar una mica més enllà de la música.

 

“Invisibles” també inclou temes creats a partir de poemes de José Agustín Goytisolo o de Carmelina Sánchez-Cutillas.

 

Latorre, és una compositora valenciana d'àmplia formació que escriu música per a mitjans audiovisuals, arts escèniques i concerts, dins d'un llenguatge contemporani que no deixa de costat la tradició.

 

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Dijous, 05 Mai 2022 09:49