L'Ajuntament del Puig, inverteix en 184.000 euros en la reparació dels seus camins rurals

Divendres, 17 Juny 2022 11:43 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 152 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament del Puig ha començat les obres de reparació i de millora de quatre camins rurals del Puig de Santa María. Els treballs a efectuar consisteixen en el reasfaltat dels camins Calderona, Assagador de Sagunt, Llometa del Poble, i Escurço.

 

Aquestes zones afectades ofereixen en l'actualitat unes infraestructures deficients, molt degradades en alguns casos per l'excessiu ús, bé per vehicles agrícoles bé per vehicles particulars, així com per les inclemències del temps que han accelerat la seua progressiva deterioració. Cal tindre en compte que en època de pluges, aquests camins no evacuen l'aigua correctament, per la qual cosa se sol estancar i produir més desperfectes en el ferm.

 

És per això, que l'Ajuntament del Puig, ha decidit actuar en aquestes zones tenint en compte que aquests camins són l'única via d'accés a nombroses finques que integren explotacions agrícoles o zones residencials.

 

Actuacions previstes

Les obres començaran amb la reparació de 850 metres de carretera, del “Camí de la Calderona”. Es tracta d'una Via pecuària amb trànsit freqüent, que comença des de la seua intersecció amb la Via Pista fins al càmping Garbí, confrontant al nord amb el terme municipal de Sagunt.

 

La segona actuació, es realitzarà en la Via pecuària del “Assagador de Sagunt”. Es tracta d'un tram de 384 metres, que parteix de la CV-300 fins a la seua confluència amb la CV-306, en el terme municipal de Puçol.

 

“La Llometa del Poble” serà la següent línia d'actuació. Es tracta d'un camí que bufona amb el terme municipal de Rafelbunyol, i l'actuació del qual és de 433 m.

 

Finalment es repararan 807 metres del camí del “Escurço” que discorre entre camps de tarongers des de l'encreuament amb el cordill de la Calderona fins a l'encreuament amb el camí Sant Esperit.

 

Millores i beneficis

Els beneficis una vegada acabades aquestes millores de reparació i millora del ferm, seran múltiples:

 

• El nombre d'agricultors beneficiats amb l'actuació, permetrà que els camins donen un adequat servei tant als agricultors com a usuaris les finques dels quals es troben confrontant amb ells, ja no sols per qüestions de seguretat, sinó perquè aquests camins resulten accessibles als equips d'extinció d'incendis, en l'hipotètic cas que es produïra algun.

 

• Repercussió previsible en el desenvolupament agrari de la zona, davant la disponibilitat d'un accés per a la maquinària i vehicles de transport a les explotacions repercutirà, previsiblement, en el desenvolupament, millora i ampliació d'aquestes, ja que amb millors accessos i rodadures s'abarateixen els costos de transport, manteniment de maquinària i qualitat dels productes.

 

• Repercussió social que pot suposar la millora dels camins, que permetrà millorar notablement l'accés dels propietaris i treballadors a les finques així com dels vehicles i maquinària industrial facilitant l'ampliació i desenvolupament de les activitats agropecuàries, i la baixada de costos de producció en la zona que comprén.


Aquestes obres de reparació i asfaltat, suposaran un cost de 184.000 euros i que venen a complementar les ja realitzades pel consistori en el Camí de la Tanca a l'inici de l'any.

 

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Divendres, 17 Juny 2022 11:45