L'Ajuntament del Puig, instal·la a la platja nou mobiliari urbà, fabricat amb taps reciclats

Divendres, 30 Setembre 2022 14:45 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 154 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Es tracta de 18 bancs amb colors vistosos fabricats amb taps de plàstic reciclat. Els taps es poden depositar en una estructura metàl·lica en forma de cor, repartida en diferents ubicacions de la platja del Puig i la finalitat del qual és aconseguir mobiliari urbà 100% reciclatge.

 

Amb aquesta mesura, el consistori contribueix a l'economia circular buscant en els desaprofitaments, nous recursos i reduint l'impacte ambiental. En aquest sentit, el mobiliari urbà sostenible suposa un estalvi econòmic a llarg termini, a més de reduir la petjada de carboni del municipi.

 

L'avantatge d'aquests bancs comparat amb els tradicionals és que no són febles, sinó que són indeformables, resistents a colps i no es degraden per estímuls ambientals com la pluja, altes temperatures, salnitre o químics. A diferència dels de fusta, que generalment s'estellen, a llarg termini s'humitegen i requereixen un canvi obligatori, els bancs de plàstic reciclat presenten durabilitat quasi il·limitada.

 

A més dels beneficis de la resistència, els bancs són més higiènics, la qual cosa és ideal per al mobiliari que està en constant contacte amb persones, ja que es pot netejar de manera ràpida, reduint la possibilitat de propagar malalties o que els residents de la zona urbana hagen d'utilitzar un banc amb deixalles.

 

Informa Nou Horta. El Puig

Modificat el Divendres, 30 Setembre 2022 14:46