El Puig de Santa Maria aconsegueix la seua acreditació de Municipi Turístic de Rellevància i va camí de l'excel·lència

Dimarts, 27 Desembre 2022 10:22 Escrit per  Publicat en El Puig-VAL Vist 130 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Puig de Santa Maria ja ha sigut acreditat per Presidència de la Generalitat com a Municipi Turístic de Rellevància i està implantant el seu segon Pla Estratègic de Desenvolupament Turístic 2022-2025, en el qual es recullen totes les accions per a millorar la competitivitat i posicionament del municipi com a destinació turística a la Comunitat Valenciana.

 

El Puig de Santa Maria compta amb 5 monuments declarats Béns d'Interés Cultural i que ofereixen visites guiades durant tot l'any: Monestir de Santa Maria del Puig, Cartoixana de Llaura Christi, el Castell de Jaume I, el conjunt de Refugis i Trinxeres i la Torre de Guaita. A l'interior del Monestir se situa el Museu de la Impremta i les Arts Gràfiques, el primer d'Espanya i el segon més important d'Europa. Així com els següents Béns de Rellevància Local: Ermita de Sant Jordi, el Fumeral de la conserveta i el Retaule de la Mare de Déu. El municipi està adherit, entre altres, a la xarxa de Destinacions Turístiques Intel·ligents, a l’Exquissit Mediterrani, CreaTurisme, ruta del Greal, Camí del Cid, Via Augusta, etc.

 

El Puig ofereix més de 673 places hoteleres i 13.900 places de segona residència. Té un bon posicionament en l'organització de Turisme d'esdeveniments (MICE), ja que compta amb 5 salons de celebracions (3.380 places), singulars i històrics, que ofereixen un servei amb alts estàndards de qualitat: l'Hort de Santa Maria, Cartoixana de Llaura Christi, Camp Anibal, Jardins la Hisenda i Jardins la Cartoixa.

 

El municipi destaca a la província de València com a destinació turística perquè reuneix tots els atractius d'una destinació turística excel·lent: patrimoni, gastronomia, platges i visites guiades tots els caps de setmana de l'any. El Puig conjumina tradició i innovació, singularitat, hospitalitat i qualitat de servei aplicant un concepte de Turisme Slow, com un destí amigable, sostenible i accessible.

 

L'equip humà de l'Ajuntament està invertint molt esforç per a aconseguir la qualificació de municipi turístic d'excel·lència per al 2023. L'Alcaldessa, Luisa Salvador declara: “Des de l'Ajuntament s'està treballant en un projecte molt ambiciós per a poder optar als fons europeus dels Plans de Sostenibilitat Turística, que suposarien una injecció econòmica clau per a impulsar nous serveis i infraestructures, potenciar la digitalització i competitivitat, apostant per un destí de qualitat”.

 

Informa Nou Horta. El Puig

 

 

Modificat el Dimarts, 27 Desembre 2022 10:25