Foios comença a tractar les plagues dels arbres amb depredadors naturals

Divendres, 21 Mai 2021 10:56 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 239 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La pluja i les altes temperatures són el caldo de cultiu idoni per a la proliferació de plagues d'insectes. L'Ajuntament de Foios ha començat la implantació d'un nou sistema per al control de les plagues que afecten la vegetació de la població, mitjançant insectes i fauna auxiliar.

El procediment és completament innocu per a les persones i consisteix a desplegar insectes que són els depredadors naturals de les diferents plagues que pateixen els arbres, impedint que proliferen i restablint l'equilibri natural.

 

La contracta de jardineria del consistori, Centre Verd, està fent durant aquests dies diverses soltes d'insectes auxiliars a les poblacions de ficus existents a la Plaça del poble, l'albereda i la ronda de circumval·lació per tractar específicament la plaga 'Psila' que afecta aquesta espècie, però també està previst tractar altres plagues de la resta d'espècies vegetals del poble.

 

La regidora de serveis municipals, Amparo Pérez, considera que "els tractaments naturals suposen una transformació en el manteniment de la vegetació urbana del municipi, perquè evitem els tractaments químics amb plaguicides i pesticides, tan perjudicials per a la salut de persones i animals".

 

Informa Nou Horta. Foios