Foios avança en una mobilitat sostenible

Dilluns, 27 Setembre 2021 11:07 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 167 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Foios treballa des de fa sis anys en la planificació d'un poble de dimensions humanes, dissenyat per a totes les persones, sense importar la seua condició física o intel·lectual. Des del 2015 s'han desplegat tota una sèrie d'iniciatives i accions per a instaurar la total accessibilitat en les places, carrers i espais públics.

 

Només des del 2015, el Consistori ha invertit al voltant de 500.000 euros en accions d'accessibilitat i eliminació de barreres arquitectòniques, rampes i ascensors, unes mesures que se sumen a molts altres projectes que han permés que aquesta localitat de l'Horta Nord transforme la mobilitat i els desplaçaments del seu veïnat.

 

Entre les accions més importants en matèria d'accessibilitat destaca l'adequació prevista per a les pròximes setmanes del carrer Manuel Martínez, amb un pressupost de 75.000 euros, un dels carrers més transitats per veïns i veïnes en els seus desplaçaments, dotant-lo amb voreres més àmplies, accessibles i segures. També s'han reurbanitzat espais com l'entorn de la Jutera, amb la recuperació d'un espai que està unit estretament a la història de Foios, incloent-hi els 400 m² cedits per Ferrocarrils de la Generalitat, que ara se sumen a l'espai públic municipal, o la urbanització del tram final d'Hugo Bacharach amb la carretera de Barcelona.

 

Pel que respecta a les infraestructures que intervenen en la mobilitat de vehicles i de vianants, s'ha acabat d'executar la ronda de circumval·lació per l'oest, que connecta la CV-300 amb l'escorxador, i ara s'està ultimant el PAI Portalet-Forn Vell, la reparcel·lació del qual s'aprovarà en les pròximes setmanes, totes elles actuacions encaminades a reduir el trànsit de vehicles per l'interior de la localitat.

 

L'execució de la urbanització Portalet-Forn Vell, així com la inversió de 360.000 € en el Camí de la Creu i Regne de València, permetran no només traure el trànsit fora del poble, sinó que dibuixaran una alternativa ciclopeatonal de sud a nord de la població, amb 3 quilòmetres de recorregut que connectarà amb les grans rutes per a vianants i ciclistes comarcals, com l'Anell Verd, la Via Xurra o la CV-300 en direcció a Puçol.

 

D'altra banda, està en marxa la supressió del pas a nivell de la CV-300, un dels punts negres en la mobilitat de la comarca, anunciada pel conseller d'Infraestructures i finançada amb els Fons europeus de recuperació, i el de l'Avinguda del Cid, així com la millora dels passos de Dr. Millan amb l'Avinguda Hugo Bacharach i el de Ruiz de Lihory amb Mediterrani, ja en licitació.

 

Un altre àmbit de la mobilitat sostenible posada en marxa en el 2015 és l'adquisició de diversos vehicles elèctrics i híbrids, per a la policia local i per a la brigada, així com la instal·lació de punts de càrrega de vehicles elèctrics, públics i gratuïts per a la ciutadania, un en funcionament, al costat de la Policia Local, i un altre que s'instal·larà en l'entorn de l'estació de Metro.

 

L'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, ha recordat que a Foios "celebrem la Setmana de la Mobilitat amb fets i no paraules" i ha destacat que des de l'Ajuntament "sempre hem posat tots els recursos al nostre abast per a aconseguir una accessibilitat integral en el nostre municipi" i ha afegit que, "en aquests moments, s'està elaborant el Pla de Mobilitat Urbana Sostenible (PMUS) que servirà per a definir i millorar amb perspectives de futur i sostenibilitat la mobilitat de Foios".

 

Informa Nou Horta. Foios

Modificat el Dilluns, 27 Setembre 2021 11:07