Foios celebrarà el 9 d'Octubre amb una setmana cultural

Dijous, 30 Setembre 2021 13:42 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 145 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Foios es prepara per a viure el 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, amb una setmana cultural repleta d'activitats de caràcter popular, cultural, esportiu i festiu. Aquestes jornades estan organitzades per l'Ajuntament de Foios mitjançant les seues regidories de Cultura i Festes i compta amb la participació de diverses associacions del municipi.

 

La finalitat de la setmana cultural és fomentar i acostar la cultura local i associativa als veïns i veïnes de Foios, fent-los partícips d'una oferta molt variada d'actes, posicionant a la localitat com a model cultural de l'Horta.

 

La setmana cultural començarà el divendres 1 d'octubre amb la "XXI edició de la Mostra dels nostres menjars", acte que enguany estarà dedicat a la xufa. Serà a les 18 hores a la Casa de Cultura i a l'Albereda. Es pot participar amb la voluntat que anirà en benefici de Carena. El mateix divendres, a les 19.30 hores, la sala d'exposicions F. Barrachina acollirà la mostra "Pintors de Foios". Es podrà visitar del 2 al 9 d'octubre. La jornada acabarà a les 21.30 hores, a la Casa de Cultura, amb la representació teatral de "Regnes". Per a assistir és necessari comprar una entrada-donatiu de 5 euros que anirà a benefici de Carena.

 

El dissabte 2 d'octubre, entre les 11 i les 13 hores, es realitzarà la "Pujada al Campanar", on els visitants podran gaudir d'unes vistes úniques. A les 18 hores tindrà lloc "Amic Franki", un espectacle musical ple d'emotivitat i suspens, que podrà seguir-se gratis fins a completar l'aforament a la Casa de Cultura. El diumenge 3 d'octubre la Casa de Cultura acollirà a les 12 hores una taula redona sobre "CAM Santa Cecília 100 anys".

 

La setmana cultural es reprendrà el divendres 8 d'octubre amb el "Premi Foios Cultural 2021", que se celebrarà a les 19 hores a la Casa de Cultura i en el Passeig de la Cultura. A les 22 hores, en el Parc Rei en Jaume, actuaran els grups "Maluks" i "Cactus", amb entrada gratuïta prèvia recollida d'invitació.

 

El dissabte 9 d'Octubre, Dia de la Comunitat Valenciana, la jornada començarà a les 8 hores amb la diana que anuncia la festa, una desfilada a ritme de "tabal i dolçaina" que s'iniciarà en la Plaça. A les 14 hores, en el pàrquing del Sector Sud, tindrà lloc una paella gegant. A la mitjanit està prevista, en aquest mateix recinte, l'actuació de "Grup l'Askampà" i la xaranga "ABDLB". La setmana cultural finalitzarà el diumenge 10 d'octubre amb el "Dia de la Bici", que donarà inici a les 9.30 hores en el pàrquing del sector sud.

 

El regidor de Cultura de Foios, Juanjo Civera, anima a la ciutadania a participar en unes activitats "variades, pensades per a tots els veïns i que compten amb la participació de diversos col·lectius i associacions de la localitat".

 

Informa Nou Horta. Foios