El Jutjat de pau de Foios millora l'atenció ciutadana amb l'ampliació de serveis

Dijous, 26 Mai 2022 10:16 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 93 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Jutjat de Pau de Foios ha ampliat la cartera de serveis gràcies a la incorporació, des del passat mes de juliol, de dues persones funcionàries a càrrec de la Conselleria de Justícia, Interior i Administració Pública. Una ampliació que forma part d'una experiència pilot en matèria de justícia de proximitat, mediació en la resolució de conflictes i assessorament en l'àmbit de la justícia en el qual Foios va ser seleccionat juntament amb altres tres municipis valencians.

 

Així, les funcions del Jutjat de pau se centren en el compliment d'exhorts i ordres de tots els jutjats a nivell nacional i en tots els àmbits tant de civil, penal, contenciós-administratiu i social, és a dir, notificacions, citacions, emplaçaments i requeriments en tots els procediments en els quals siga part algun veí o veïna de Foios; però també judicis verbals de quantia inferior a 90 €, actes de conciliació i registre civil.

 

En aquest últim apartat entrarien les inscripcions de naixements, matrimonis i defuncions; iniciació i recepció de documentació de tota mena d'expedients de registre civil; així com tramitació i resolució dels expedients de matrimoni o per a la seua celebració.

 

Com ha explicat Isabel Burón, Jutgessa de Pau, "prestem als veïns i veïnes de Foios el servei més senzill i pròxim dins de la complexitat que suposa la Justícia. El primer pas es tramita des d'ací i suposa una atenció més personalitzada".

 

Per part seua, el regidor de Qualitat Democràtica, Juanjo Civera, ha destacat que "gràcies a la incorporació de més personal no només s'ha transformat el Jutjat de Pau de Foios amb l'ampliació de serveis, sinó que és un pas més per a acostar la justícia a la ciutadania".

 

Informa Nou Horta. Foios