Foios accelera la posada en marxa de cobertes solars

Dimarts, 20 Desembre 2022 10:03 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 150 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Foios continua treballant perquè tots els edificis municipals compten amb instal·lacions fotovoltaiques en 2023, que generaran energia solar neta i ajudaran a canviar el model de producció i consum energètics del municipi. Un compromís que, en paraules de l'alcalde de Foios, Sergi Ruiz, "estem aconseguint, ja que la resta d'edificis o són protegits, com la Casa de Cultura, o estan pendents de la construcció d'un nou edifici, com la casa consistorial o el CEIP Mare de Déu del Patrocini".

 

Així, a part de les plaques solars instal·lades al poliesportiu municipal, al CEIP Rei en Jaume i a la Llar de Majors; estan ja en marxa altres instal·lacions fotovoltaiques a l'Espai Jove (antic Escorxador), la Llar de la Música i el Centre Social Polivalent per a les quals el consistori ha rebut subvencions de l'IVACE (Institut Valencià de Competitivitat Empresarial), i de la Diputació de València, dins de l'Estratègia Reacciona.

 

A més, durant aquests dies, la Conselleria d'Educació ha tret a licitació la coberta solar que se situarà a l'IES Escultor Francesc Badia, dins del programa 'ZERO, energia de proximitat', impulsat per la Generalitat Valenciana. En aquest cas, s'instal·laran 120 kwp per al consum del mateix centre, convertint-lo en un espai autosuficient energèticament, amb la intenció de repartir l'excedent entre les famílies vulnerables del municipi.

 

L'alcalde Sergi Ruiz ha anunciat també “la imminent posada en marxa de la primera instal·lació de la Comunitat Energètica Local (CEL) al sostre del CEIP rei en Jaume. En aquests moments, s’estan acabant els treballs d’impermeabilització de la coberta amb els romanents d’Edificant i, seguidament, es procedirà amb la instal·lació de les plaques. A continuació, es reprendran les reunions informatives amb les famílies interessades per a la seua posada en marxa".

 

Cal recordar que la primera CEL de Foios serà de 100 kw – el màxim permés per la llei – i es preveu que beneficie entre 50 i 75 famílies.

 

Per últim, l’alcalde ha destacat el bon ritme de sol·licituds per al muntatge de plaques solars de famílies i particulars: “ja portem més de 80 famílies que produeixen la seua pròpia energia i es beneficien de nombrosos avantatges fiscals i ajudes”.

 

Informa Nou Horta. Foios

Modificat el Dimarts, 20 Desembre 2022 10:04