Llum verda a la construcció del nou CEIP Mare de Déu del Patrocini de Foios

Dilluns, 26 Desembre 2022 09:48 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 157 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La construcció del nou CEIP Mare de Déu del Patrocini de Foios avança per a ser una realitat. L'Ajuntament de Foios ha acceptat este dijous la delegació de competències per a la construcció del centre educatiu, "una fita per al municipi que ens permet continuar amb la millora dels centres escolars de Foios", ha explicat l'alcalde, Sergi Ruiz.

 

Després de diverses revisions i actualitzacions de preus, la Conselleria d'Educació, Cultura i Esport ha aprovat el projecte del nou col·legi d'educació Infantil i Primària, que suposarà una inversió de més de 8 milions d'euros, mitjançant el Pla Edificant.

 

S’ha de tindre en compte que l’Ajuntament ja havia acceptat una primera delegació, que ha culminat amb la redacció del projecte. La nova delegació té com a objecte l’actualització de preus, amb la qual cosa ja es poden iniciar els tràmits de licitació de les obres del centre educatiu per a poder fer realitat la seua construcció.

 

"El llum verd al projecte posa punt i final a una reivindicació històrica. Donarem a l'alumnat unes instal·lacions dignes, sostenibles, accessibles i inclusives", ha destacat Juanjo Civera, regidor d'Educació de Foios.

 

En aquest sentit, l'alcalde i el regidor han agraït el magnífic instrument que ha suposat el programa Edificant de la Generalitat Valenciana, que a Foios ja ha permés la millora del col·legi rei en Jaume i la construcció del seu gimnàs i que seguirà amb més actuacions al mateix centre i a l’IES Escultor Francesc Badia.

 

Més de 10.000 m²

El nou CEIP Mare de Déu del Patrocini tindrà una superfície de més de 10.000 m² i comptarà amb dues aules de dos anys, sis aules per a Infantil i 12 per a Primària, aules de música, informàtica i idiomes, aules d'audició i llenguatge i de pedagogia terapèutica.

 

Les instal·lacions es completaran amb un menjador, una biblioteca, un gimnàs i dues àmplies pistes esportives, zona de jocs lliures, una sala d'actes i un saló multiús.

 

A més, incorporarà els criteris de sostenibilitat i accessibilitat, per la qual cosa s'instal·laran plaques solars fotovoltaiques per a l'autoconsum elèctric i el condicionament d'aire serà mitjançant fluxos d'intercanvi de corrents d'aire per a aconseguir que l'edifici siga eficient energèticament.

 

Informa Nou Horta. Foios

Modificat el Dilluns, 26 Desembre 2022 09:49