Entrevista a Raquel Ferrer Muñoz, fallera major de Foios

Divendres, 10 Març 2023 11:55 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 67 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Raquel Ferrer Muñoz Fallera Major, amb una tradició fallera arrelada, quasi des d’abans de nàixer, comenta que ha sigut de la Falla La Comunitat de Foios. “A la meua falla pertanyen des de sempre mos pares, la meua germana, ma tia i mon tio i la meua cosina. A més de la meua parella, la parella de la meua germana i les meues nebodes.” Ens conta Raquel.

 

Com va ser l’acte d’elecció? Qué va ser el primer qué pensares quan et proclamaren fallera major del teu poble?

L’acte d’elecció va ser especial, ja que fins que em van confirmar que era jo estava prou nerviosa, però quan em van confirmar que era jo em va fer molta il·lusió poder ser qui represente al poble a més de la meua comissió, al costat dels meus representants i a Pacha, amb qui tinc molta relació i sé que anava a fer d’aquest any un any molt especial.

 

Quin és l’acte que més il·lusió et fa o més t’grada?

L’exaltació, ja que sempre he format part d’ella com a ballarina i ara viure-ho des de l’altre costat… em fa il·lusió, encara que també m’ha costat aguantar els nervits.

 

Qué es per a tu ser fallera major del teu poble?

És una responsabilitat però sobretot un privilegi, ja que completa molt més l’any de Fallera Major

 

Quin element de les falles creus que te representa? pólvora, música, flors....

Crec que la tradició i la música, la música en general em fa evadir-me sempre, i en Falles escoltar les primeres notes del Faller, de l’Himne, de València… es imprescindible.

 

Tens algun referent al món de les falles?

Igual pot sonar a tòpic, però crec que el primer referent és la meua comissió: La Falla La Comunitat, som una falla molt treballadora i de cuidar les tradicions i considere que son les bases per aconseguir que la flama fallera no s’apague mai.

A més, mon pare, que és el president de la meua falla, la meua germana i ma mare també considere que són bons referents per a mi.