Entrevista a Juan Antonio Pacha, President JLF i regidor de Festes i Falles de Foios

Divendres, 10 Març 2023 11:56 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 44 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Cóm se esteu preparant estes pròximes falles des de l’Ajuntament?

La bona sintonia que existeix entre l’Ajuntament i les comissions de la població és molt estreta i constant durant tot l’any.

Gràcies a la creació de la Junta Local Fallera de Foios l’any 2018 i mitjançant reunions mensuals amb els seus membres, anem perfilant el que seran tots els actes fallers.

Des de la Regidoria de Festes i Falles ens involucrem al màxim amb la festa fallera i, dins de les nostres possibilitats, sempre estem secundant i treballant juntament amb el col·lectiu

 

Se torna a fer algun acte en especial que per pandèmia no se havia pogut fer?

La veritat és que no. En les Falles de 2022, no havent tornat fins i tot a una normalitat completa, es van poder organitzar i gaudir tots els actes al complet.

Quin acte recomanaries que no se poden perdre de las falles de Foios?,

i perquè?

No estaria bé vist que com a President de Junta Local Fallera i Regidor de Festes i Falles em declinara per un acte en concret.

Per a mi, tots els actes que s’organitzen són importants i emotius: Presentació del llibret, Exaltació de Falleres Majors i Presidents, Crida, Encesa de llums en cada demarcació, Plantà de la falla municipal i resta de falles, Ofrena, Missa de Sant Josep, Mascletà i Cremà dels monuments.

Tots ells tenen la seua essència i sobretot una preparació prèvia que admire i agraïsc.

 

¿Qué penses que ens va a dur aquestes Falles 2023?

Pense que seran una Falles especials, possiblement, amb una mica d’emotivitat per part meua en poder ser les últimes que visca com a Regidor de Festes i Falles.

Les tres comissions falleres de la població han treballat intensament i amb molta il·lusió durant tot l’any per a donar la resta en la setmana fallera i així poder culminar un any més amb els deures ben fets.

Des d’aquestes línies també vull desitjar a tot el col·lectiu faller de Foios que visquen la festa intensament i que gaudisquen cada moment, sobretot a la comissió Màrtirs i Adjacents que compleixen 40 anys i estan d’aniversari.

 

Vols afegir algo més? Un missatge per als veïns?

Convidar a totes i tots al fet que gaudisquen i participen d’aquesta meravellosa festa, la millor del món. I també aprofitar per a demanar-los disculpes per les molèsties que es puguen ocasionar durant els dies de festa. Soc conscient que tothom no sent la mateixa devoció per les Falles, però Foios és un poble on la convivència i el respecte està per damunt de tot.