Es liciten les obres del nou CEIP Mare de Déu del Patrocini de Foios

Divendres, 12 Mai 2023 10:10 Escrit per  Publicat en Foios-VAL Vist 53 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les obres suposaran una inversió de més de 8 milions d'euros, i es preveu que comencen després d'estiu

 

 

El plenari municipal de l'Ajuntament de Foios ha aprovat la licitació de les obres per a la construcció del nou CEIP Mare de Déu del Patrocini. Ara, s'obri un termini de 30 dies perquè les empreses puguen presentar les seues ofertes per a l'adjudicació de les obres.

 

Es tracta, sens dubte, d'una actuació de gran envergadura per al municipi de Foios que suposarà una inversió de més de 8 milions d'euros. L'alcalde, Sergi Ruiz, ha celebrat la notícia, i ha avançat que "es preveu que les obres puguen començar després d'estiu amb un termini d'execució de 20 mesos".

 

En aquest sentit, el regidor d’Educació, Juanjo Civera, ha assenyalat que "es compleix, així, amb una altra reivindicació històrica per a la dignificació dels centres educatius de Foios. Gràcies al Pla Edificant de la Conselleria d'Educació, en col·laboració amb l'Ajuntament, aconseguim que els xiquets i xiquetes aprenguen en millors instal·lacions".

 

El nou col·legi

El nou CEIP Mare de Déu del Patrocini tindrà una superfície de més de 10.000 m² i comptarà amb dues aules de dos anys, sis aules per a Infantil i 12 per a Primària, aules de música, informàtica i idiomes, aules d'audició i llenguatge i de pedagogia terapèutica.

 

Les instal·lacions es completaran amb un menjador, una biblioteca, un gimnàs i dues àmplies pistes esportives, zona de jocs lliures, una sala d'actes i un saló multiús.

 

A més, incorporarà els criteris de sostenibilitat i accessibilitat, per la qual cosa s'instal·laran plaques solars fotovoltaiques per a l'autoconsum elèctric i el condicionament d'aire serà mitjançant fluxos d'intercanvi de corrents d'aire per a aconseguir que l'edifici siga eficient energèticament.

 

Finalment, cal recordar que des del consistori s’està portant a terme una actuació de millora de l'entorn del centre educatiu, amb l'objectiu de fer-lo més segur i accessible.