Godella inicia la campanya de vacunació contra la grip

Dimecres, 30 Octubre 2019 11:14 Escrit per  Publicat en Godella-VAL Vist 751 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Els centres de salut de Godella iniciaran el pròxim 12 de novembre la campanya de vacunació contra la grip estacional 2019/2020. 

 

Les persones que desitgen vacunar-se hauran d'acostar-se o posar-se en contacte amb el seu centre de salut, per a sol·licitar la cita prèvia en els horaris habilitats per a la vacunació, que seran els dimarts i dijous de 10 a 13 hores.

 

La grip és una malaltia respiratòria aguda, caracteritzada per la seua alta contagiositat i aparició en forma d'epidèmies anuals, i es transmet a través de les secrecions respiratòries. El període de transmissibilitat s'estén des de 24-48 hores abans de l'inici dels símptomes fins a 5-6 dies després. El període d'incubació és de 1-5 dies.

 

La vacunació de la grip estacional va dirigida a tota la població, però especialment als coneguts com a grups de risc, és a dir, a persones de 60 anys o més, a persones menors de 60 anys que presenten un alt risc de complicacions derivades de la grip, concretament aquelles persones que requerisquen seguiment mèdic periòdic o que hagen sigut hospitalitzades l'any precedent, a xiquets i adolescents, a persones que conviuen en residències, institucions o en centres que presten assistència a malalts crònics de qualsevol edat, a personal sanitari i a dones embarassades en qualsevol trimestre de gestació.

 

L'efectivitat de la vacuna és aproximadament de 40 i 80% encara que pot variar en funció dels ceps circulants, vacunacions prèvies i altres variables.

 

 

Informa Nou Horta. Godella

Modificat el Dimecres, 30 Octubre 2019 11:26