‘Camins a la mar’ de Massalfassar amb el suport de la Diputació

Dijous, 09 Juliol 2020 09:51 Escrit per  Publicat en Massalfassar-VAL Vist 730 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La vicepresidenta de la Diputació de València, Maria Josep Amigó i la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, han visitat el nou Centre de Salut de Massalfassar acompanyades per l'alcalde de la localitat Joan Morant i els regidors Robert Margaix i Àngel Oltra. El nou Centre de Salut, amb una inversió de 210.000 euros, ha estat finançat en part per la Diputació de València.

 

Durant la visita, l'alcalde Joan Morant ha abordat amb la diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, l'acabament del nou carril bici a la mar. Segons explica l'alcalde "des de l'Ajuntament hem realitzat tots els tràmits administratius per aconseguir connectar-nos amb ‘Camins a la mar’ un carril bici vertebrador de tota la comarca. Amb la Conselleria de Territori hem aconseguit la passarel·la amb una inversió de 400.000 euros a càrrec de la Conselleria. El següent tràmit és acabar el carril des de la passarel·la fins a la població i per això hem demanat l'ajuda econòmica de la Diputació per tenir un carril bici des de la població a la mar".

 

La diputada de Mobilitat Sostenible, Dolors Gimeno, ha manifestat que "Massalfassar és el municipi impulsor del projecte ‘Camins a la mar’, que té la finalitat de crear una xarxa d'itineraris ciclistes per afavorir la connexió entre els municipis de l'Horta Nord i facilitar l'accés a la platja. Este projecte va evolucionar a l'estratègia ‘Per Horta Nord en Bici’ per a millorar la mobilitat al nord de l'àrea metropolitana de València i vertebrar la comarca, avantprojecte que ja ha estat estudiat per la Diputació i que suposaria una inversió de 350.000 euros”.

 

L'estudi de ‘Camins a la mar’ va ser realitzat amb la col·laboració de l'Àrea de Medi Ambient, va concloure que la primera de les connexions amb la mar hauria de desenvolupar-se en la zona que enllaça la CV-300 amb la V-21 mitjançant la via de servei de la CV-32. Esta alternativa connecta els municipis de Museros (via Xurra) i Massalfassar amb el límit de la V-21, on la Conselleria licita la construcció d'una passarel·la que permetrà connectar ciclo-peatonalment la CV-32 amb la platja. Ara, l'Ajuntament de Massalfassar haurà d’iniciar la redacció del projecte d'execució del carril bici a la mar per aconseguir el suport econòmic de la Diputació.

 

Informa Nou Horta. Massalfassar

Modificat el Dijous, 09 Juliol 2020 09:52