Compromís per Massalfassar denúncia que els pressupostos aprovats són una «còpia idèntica» dels que ells presentaren en març

Dimarts, 03 Novembre 2020 14:06 Escrit per  Compromís per Massalfassar Publicat en Massalfassar-VAL Vist 1020 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El govern de l’Ajuntament de Massalfassar va aprovar el darrer dimecres un pressupost de 2,9 milions d’euros, amb un superàvit de 60.046 € -corresponents a la compensació del dèficit de la liquidació de 2019- que, tal i com han denunciat des del grup polític Compromís, «suposen una còpia pràcticament idèntica dels comptes que ja es portaren a debat en el mes de març i que foren tirats enrere de manera taxativa i sense diàleg pels partits de l’oposició».


Estos pressupostos, aprovats amb els vots favorables del PP, Ciutadans i Demòcrates Valencians, i l’abstenció de Compromís i PSOE, suposaven un objectiu prioritari per a l’actual grup de govern donat que estaven prorrogats des de 2016, un argument que ja va anunciar Joan Morant, portaveu de Compromís, en el ple de març.


Fou aleshores quan els partits de l’oposició, amb el portaveu del PP i actual alcalde, Àlvaro Montañés, al capdavant, rebutjaren la proposta sense presentar alternatives. Per aquesta raó, a Compromís els sembla «una broma de mal gust» que es porten ara a aprovació uns pressupostos que, des del grup taronja, consideren «un còpia-enganxa fet en cinc minuts, amb diferències mínimes respecte a les partides de març, la qual cosa significa quatre mesos de treball perduts per al poble».


Joan Morant li va recriminar Montañés que este grup de govern «no té un projecte de poble, sinó que simplement han fagocitat el nostre, i amb ell estan treballant, doncs la feina ja estava feta per la nostra part». A més, el portaveu de Compromís recalcà que «el fet que hagen copiat els nostres pressupostos demostra que aquella negativa del mes de març no era més que una excusa per presentar la moció de censura i fer-se amb el poder. Per tant, la moció de censura no era el resultat de la falta d’acord, sinó més bé al contrari: forçar eixe desacord els legitimà per fer-nos fora del govern».


Des de Compromís han volgut fer veure alguns exemples d’estes partides calcades i d’estes incoherències en la postura l’actual govern. Per exemple, en el Capítol 1, referent al Personal, es tractava d’una partida «que fa mesos fou criticada pel PP per considerar que estava disparada, i que ara es porta a aprovació amb exactament les mateixes xifres», va criticar Morant, que recordà que el regidor Carles Fontestad, de Demòcrates Valencians, també estava en contra d’este punt.


Respecte a les retribucions dels alts càrrecs, des de Compromís denuncien que s’ha previst un increment del 63% en els sous de l’equip de govern, passant dels 42.564 € a l’any que cobraven els regidors de Compromís als quasi 70.000 € previstos per als integrants dels actuals dirigents.


El capítol de les subvencions també ha estat pràcticament calcat. «Vostès deien que portaven propostes alternatives, però han agafat les nostres i les han fet seues», criticava Joan Morant. «Per exemple, la coberta del poliesportiu que, malgrat no ser una prioritat nostra, férem la gestió per demanar la subvenció a Diputació, i ara ens han confirmat els 235.000 € que vostès anuncien», va afegir. Altre exemple és el centre polisocial, previst inicialment per a gent jove i gran, però que ara només està pensat per a la gent major.


Des de Compromís sí han mostrat una certa tranquil·litat perquè, almenys, el que sí s’ha implementat en este pressupost, ha estat la nova RPT (Relació de Llocs de Treball), la qual, diuen, «és motiu d’alegria, tot i que el senyor alcalde diga que se l’ha “hagut de tragar”, la qual cosa també demostra la seua falta de voluntat política, doncs podria haver-la modificat o haver-la votat en contra».


Per últim, en este nou pressupost també s’ha aprovat una despesa per ajudar a les persones afectades per la crisi de la covid-19, que s’ha incrementat de 113.000 € a 160.000 €. Morant afirmà que en este punt, el grup de govern tindrà a Compromís sempre del seu costat, però criticà que l’alcalde no parlà dels autònoms ni de les empreses del polígon, «que de segur també ho estan passant fatal».


Amb tot, el portaveu de Compromís va denunciar una situació absurda i contradictòria. «Avui no podem votar en contra perquè el que es porta a aprovació són pràcticament els mateixos pressupostos que nosaltres presentàrem en març, però ens sembla vergonyós que vostès sí defensen ara el que llavors criticaren sense cap tipus d’argument», va concloure.

 

Informa Nou Horta. Compromís per Massalfassar

Modificat el Dimarts, 03 Novembre 2020 14:08