Massanassa realitza obres de millora en l'Alqueria de Sòria

Dimarts, 13 abril 2021 13:13 Escrit per  Publicat en Massalfassar-VAL Vist 607 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massanassa ha iniciat les obres de millora i adequació de l’Alqueria de Sòria, l'emblemàtic edifici de la localitat que alberga l'Escola per a adults (EPA). Com explica l'alcalde, Paco Comes, “a Massanassa tenim molta sensibilitat cap al nostre patrimoni arquitectònic, i per això, el cuidem i mantenim, a més de donar-li un ús social i públic a cadascun d'ells, i un exemple és l’Alqueria de Sòria”.

 

Les obres, amb una inversió de 45.455,77 euros estan subvencionades per la Diputació i consistiran principalment en pintura total exterior i la pintura parcial interior, a més de l'automatització de la porta principal i millores en el sistema de ventilació, la qual cosa redundarà en un millor control de mesures sanitàries i estalvi energètic. L'alcalde també ha recordat que durant la crisi sanitària, la primera planta de l'edifici va ser adequat amb quatre aules i cedit al col·legi Luis Vivés perquè acollira les aules de sisé de primària per a descongestionar el centre educatiu i oferir major seguretat.

 

En els treballs de millora adjudicats a l'empresa Proena, també se substituiran els panells interiors de les cobertes i s'instal·laran de noves lluminàries d'emergència, les ajudes s'emmarquen dins del Pla de Millora dels Espais Educatius de l'organisme provincial i tenen un termini d'execució d'un mes. L'alcalde de Massanassa, Paco Comes, ha explicat que a més pròximament s'iniciaran les millores de la plaça de l’Alqueria de Sòria, annexa a l'edifici, amb l'adequació dels murets i les tanques.

 

Cal destacar que l'edifici forma part del patrimoni arquitectònic de Massanassa, i com altres tants edificis han sigut habilitats per a un ús adequat a les necessitats actuals, com la Casa de les obres en arxiu; l'antic ajuntament en el departament de Benestar Social; o les Escoles Velles en l'edifici que alberga l'Ajuntament.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

Modificat el Dimarts, 13 abril 2021 13:14