El Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Massamagrell aprova el Pressupost Municipal de 2018

Dijous, 24 Mai 2018 11:22 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 436 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El Ple Extraordinari de l'Ajuntament de Massamagrell celebrat dilluns passat 21 de maig, va aprovar el Pressupost Municipal de 2018 amb els vots a favor de l'Equip de Govern (Compromís, PSOE i Empoderem), l'abstenció de Ciutadans i els vots en contra de PP, Veïns i EUPV. Un pressupost de 10 milions d'euros, 356.000 euros més respecte al de 2017. 

El pressupost d'enguany permetrà a l'Ajuntament tornar a reduir l'IBI, que passarà del tipus impositiu de 0,690 a 0,635 i quedarà reflectit en els rebuts del veïnat. També s'eliminarà la taxa per recollida de fem als comerços i indústries de la població. A més, en tornar el mercat municipal a ser gestionat directament per l'Ajuntament s'estima que la recaptació augmente en 50.000 euros. 

“L'àrea de Benestar Social s'incrementarà en 140.000 euros que es veuran reflectits en l'estada temporal en residències i el menjador d'estiu entre altres accions, com la baixada del bonometro, l'augment de les ajudes en emergència social i pobresa energètica, i el bono-menjar. També es destaca l'augment de 18.000 euros en l'àrea de Dona i Igualtat, destinats a campanyes de sensibilització i a la creació d'una partida d'ajuda a les víctimes de violència de gènere.

La partida de Participació Ciutadana seguirà apostant pels pressupostos participatius, incrementant-los enguany amb 20.000 euros més perquè els ciutadans de Massamagrell proposen i decidisquen en quines accions municipals destinar-los. 

Una altra de les àrees que destaca pel seu augment de partida és la d'Esports, que amb 177.000 euros invertirà en els camps de futbol, minitrinquet i poliesportiu, i adequarà la piscina i One Wall”, explica la regidora d'Hisenda, Raquel Gómez.

Quant a Serveis Municipals, es destinarà una quantitat de 34.000 euros per a regs, podes i desbrosses i reparacions de jocs infantils, jardineria i mobiliari urbà. 

Les àrees de Cultura, Festes i Turisme s'incrementaran en 20.000, 15.000 i 16.000 euros respectivament destinats a diferents activitats. 

D'altra banda, la partida d'Agricultura augmentarà 18.000 euros, 12.000 dels quals per a neteja de sèquies i camins. I la de Medi Ambient comptarà amb 4.000 euros més per a neteja de la platja i activitats mediambientals.

Finalment, es crearà una nova partida de 15.000 euros en l'àrea de Memòria Històrica destinats a la recopilació de documents per a l'arxiu municipal i activitats culturals que aproximen la història a la ciutadania d'una manera atractiva.

“Són uns pressupostos dedicats a la ciutadania on es destina una quantitat important de diners a polítiques socials i campanyes d'igualtat i sensibilització, sense desatendre partides tan importants com els Serveis Municipals, Cultura, Educació, Joventut, Medi ambient i Agricultura”, assenyala l'alcalde, Pep Galarza.

 

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Dijous, 24 Mai 2018 11:23