Massamagrell organitza diferents activitats per a commemorar el 8M

Dijous, 04 Març 2021 20:25 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 266 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Baix el lema “Massa masclisme, Massamagrell pel feminisme”, l'Ajuntament de Massamagrell celebrarà el Dia Internacional de la Dona. Aquest 8 de març serà commemorat amb un ampli programa d'activitats on s'inclou cinema, teatre, xerrades online i la lectura del manifest, entre altres.

 

Les activitats començaran dilluns que ve 8 de març a les 12.00 hores en la plaça de la Constitució amb la lectura del manifest del 8M i l'exposició de les fites històriques del feminisme. A continuació, a les 18.30 hores en el Centre Cultural, tindrà lloc el lliurament de premis del XII Concurs de cartells de Carmen Tamarit Riera.

 

Les xerrades online estan programades per als dies 9 i 11 de març a les 18.30 hores, i seran retransmeses pel compte de Facebook del propi ajuntament. En aquestes trobades virtuals es parlarà sobre els falsos mites imposats a la societat respecte a les dones i sobre les noves relacions afectives en l'adolescència i el paper de la família. Consecutivament, el divendres 12 s'estrenarà un vídeo amb el resum d'activitats que van tenir lloc el passat 8M de 2020.

 

La programació també compta amb dues activitats culturals que es faran en l'espai escènic del Centre Cultural. La primera d'elles tindrà lloc el “Dia de l'espectadora”, i consistirà en la reproducció de la pel·lícula de cinema “Sufragistes” el dimecres 10 a les 18.00 hores, l'entrada es pagarà mitjançant una donació d'aliments no peribles per a Càritas Parroquial de Massamagrell. La segona d'elles serà l'obra teatral “Família Normal” de Núria Vizcarro, la qual està programada per al dissabte 13 a les 19.30 hores, i amb ella es donarà per finalitzada la commemoració del 8M.

 

“Ens hem adaptat a la situació i hem realitzat una programació amb algunes activitats online. Les presencials comptaran amb totes les mesures de seguretat perquè es puguin realitzar amb tota normalitat, perquè malgrat les circumstàncies que vivim, això no és motiu per a deixar de celebrar aquest dia i manifestar la lluita feminista”, ha comentat l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez.

 

“A més de les activitats que es proposen per a la ciutadania i associacions, es realitzaran activitats per a tots els centres educatius de Massamagrell. En el cas dels col·legis es farà un compte contes igualitari, i en el cas de l'IES, xerrades sobre relacions tòxiques per a alumnat de l'ESO, i disseny i regal de samarretes a la comissió d'igualtat”, ha explicat la regidora d'Igualtat, Araceli Munera.

 

Les persones interessades a assistir a alguna d'aquestes activitats trobaran més informació en el cartell de la programació i en les xarxes socials de l'Ajuntament de Massamagrell durant els pròxims dies.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell