Els quasi 100.000 euros de cost per a l'ajuntament, faran que Massamagrell no òbriga aquest estiu la seua piscina municipal

Divendres, 28 Mai 2021 12:16 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 1294 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Malgrat ser un dels pocs municipis de l'Horta Nord que en 2020 va decidir obrir la seua piscina municipal, enguany, Massamagrell no l'obrirà durant els pròxims mesos de l'estiu per diverses raons que expliquen des del consistori.

 

En primer lloc, ha finalitzat la concessió a l'empresa adjudicatària durant que des de 2014, i durant set anys, ha vingut gestionant la piscina municipal, la qual cosa suposa traure una nova licitació i, des de l'equip de govern desconeixen si aquest procediment quedarà desert de la mateixa manera que han quedat els procediments posats en marxa en altres municipis, com és el cas de la piscina de Benicarló, o en adjudicar-lo, hauran d'assumir-se pèrdues com estan declarant les empreses concessionàries en altres municipis pròxims.

 

Un altre motiu determinant per a prendre aquesta decisió han sigut els resultats obtinguts d'obrir la piscina l'any passat. Donada la situació que travessem, cap dia es va arribar a completar l'aforament, i l'empresa encarregada adjudicatària va presentar pèrdues pròximes als 8.000 euros, que hauran de ser compensades per l'ajuntament després de la seua avaluació.

 

Al marge d'això, l'Ajuntament de Massamagrell hauria de concedir a una nova empresa la gestió de la piscina en una nova licitació, de com a mínim 35.000 euros com en l'actualitat (valors de 2014). I a aquesta quantitat se li sumaria l'import pròxim als 48.000 euros que suposen la reparació del got de la piscina per a obrir-la.

 

A més d'això, caldria sumar les neteges extraordinàries i diverses tasques de manteniment addicional per a poder garantir totes les mesures de seguretat respecte a la Covid-19, que ja van suposar un sobrecost en 2020 per a les arques municipals.

 

“Estaríem parlant que obrir la piscina aquest estiu suposaria per a l'Ajuntament una despesa entorn dels 100.000 euros, i sense cap garantia de cobrir aquestes despeses. L'any passat molts municipis no van obrir la piscina. Nosaltres ens arrisquem per a donar servei als nostres veïns i veïnes, i va haver-hi pèrdues que ara haurem d'afrontar. Així que, encara que enguany, encara que la situació siga una mica millor, s'uneixen una altra sèrie de circumstàncies que ens han portat a prendre aquesta decisió. Sabem que és una decisió que molta gent no compartirà, però hem de vetlar pels interessos de l'ajuntament”, ha explicat l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez.

 

Des del consistori afirmen que en 2022, si la situació continua millorant, es tornarà a licitar la gestió de la piscina invertint el necessari per a poder obrir-la amb garanties.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Divendres, 28 Mai 2021 12:17