El Consell de Salut de la zona bàsica de Massamagrell ja és una realitat

Divendres, 19 Novembre 2021 09:13 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 122 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El dimecres va quedar constituït el Consell de Salut de la zona bàsica composta per Massamagrell, El Barri de la Magdalena, La Pobla de Farnals i la platja de La Pobla de Farnals.

 

Durant l'acte, que va tindre lloc en el Centre Cultural, es van donar a conéixer les funcions i el reglament d'aquest ens, amb el qual s'espera potenciar la participació de la ciutadania i la gestió eficaç de les entitats públiques com són l'Ajuntament i el Centre de Salut de Massamagrell.

 

Aquesta primera trobada va tindre molt bon acolliment i va comptar amb l'assistència del voltant de 40 persones representant a col·legis, residències, associacions i serveis socials.

 

Les funcions del Consell de Salut seran la promoció d'hàbits de vida saludables com a element essencial per al benestar a través de la participació ciutadana, l'elaboració de programes generals de salut, la confecció de campanyes de formació i informació municipal en matèria de salut, o la presentació de propostes sobre salut.

 

Milagros Mínguez, coordinadora del Centre de Salut de Massamagrell i presidenta d'aquest Consell, va aclarir que “el consell es reunirà amb una periodicitat de tres mesos a través de reunions ordinàries, en les quals es convocarà a les persones representants de ampas, centres de majors, associacions de dones i de jubilats, entre altres que vulguen formar part”.

 

A aquesta posada en marxa va assistir Pilar Botija en representació de la direcció de l'Hospital Clínic-Universitari de València, qui va destacar que aquest consell “ha de promocionar la salut i començar a reprendre totes les activitats que es feien anteriorment a la pandèmia. Totes les propostes de millora seran benvingudes”.

 

Segons l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez: “La cura i benestar dels nostres veïns i veïnes requerien una eina com la del Consell de Salut, la qual s'ha implantat anteriorment en diversos municipis i àrees de salut amb resultats més que satisfactoris”.

 

Per part seua, Nina Sepúlveda, regidora de Sanitat, va afegir que “la ciutadania serà la màxima protagonista d'aquest nou organisme, amb el qual tractarem d'incorporar totes les mirades i perspectives possibles en pro del bé comú en un aspecte tan essencial com el sanitari”.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Divendres, 19 Novembre 2021 09:14