El funcionariat de Massamagrell es forma en perspectiva de gènere i igualtat

Dijous, 12 Mai 2022 09:35 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 291 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Fa poc més d'una setmana l'Ajuntament de Massamagrell presentava a la seua ciutadania el III Pla Municipal d'Igualtat, i aquesta mateixa vesprada ha tingut lloc la primera de les accions que es contempla en ell: la formació en perspectiva de gènere i igualtat en l'àmbit laboral, dirigida al funcionariat del consistori.

 

Per a Paco Gómez, alcalde de Massamagrell, “amb aquesta activitat comencem a posar en pràctica el nostre III Pla Municipal d'Igualtat i continuem amb la nostra lluita. Sempre hem considerat important mantindre format al personal públic, i més si cap en matèria d'igualtat”.

 

Per actuacions com aquesta ens hem aconseguit posicionar com un dels ajuntaments pioners quant a les activitats que desenvolupem a favor d'aconseguir la igualtat real”, afig Araceli Munera, regidora d'Igualtat.

 

La formació ha sigut impartida per una agent d'igualtat amb màster acreditat en les instal·lacions municipals, i s'ha dividit en dues parts.

 

En primer lloc, s'ha treballat sobre conceptes bàsics i imprescindibles per a comprendre la situació de desigualtat entre dones i homes que encara persisteix, com el de androcentrisme, sistema sexe/gènere, masclisme, rols i estereotips de gènere entre altres coses.

 

En la segona part de la formació, s'ha aprofundit de manera teòrica i a través d'exemples sobre les bases de la desigualtat en l'àmbit laboral, comprenent de manera introductòria algunes situacions que es continuen donant en aquest àmbit com el sostre de cristall, la segregació horitzontal, la bretxa salarial o l'assetjament sexual o per raó de sexe, entre altres.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Dijous, 12 Mai 2022 09:36