Massamagrell llest per a celebrar les Festes Majors de 2022

Divendres, 16 Setembre 2022 12:03 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 74 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Després de dos anys sense poder celebrar com de costum les seues festivitats, el municipi de Massamagrell està llest per a donar inici a les seues Festes Majors, unes de les més esperades per la seua ciutadania.

 

Les festes arrancaran de manera oficial el divendres 16 de setembre amb el “Taller infantil de fanalets”, el sopar de benvinguda i el 'chupinazo', per part dels Clavaris de la Verge del Rosari i les Filles de María. El dissabte 17 de setembre tindrà lloc una vesprada de remember, i el diumenge 18 arribarà el moment d'un dels dies més tradicionals amb el “Dia de la bici”, el repartiment de panets, les calderes, i la “Entrá de la murta”, que finalitzarà amb el pregó de festes des del balcó de l'Ajuntament de Massamagrell a càrrec del pregoner Òscar Tramoyeres, el concert de la Va unir Musical i el “ball de plaça”. Un cap de setmana molt complet per a donar la benvinguda als dies grans.

 

El dimecres 21, les Filles de Maria ensenyaran als veïns i veïnes els seus vestits de clavariessa en les seues pròpies cases, i la nit del dijous 22 seran presentades a tot el poble en un acte que tindrà lloc a les deu i mitja de la nit en la plaça de la Constitució. Amb l'arribada del divendres 23 començarà el cap de setmana gran amb les disfresses infantils a la vesprada i el ball de disfresses a la nit. I el dissabte 24 arribarà l'esperat Dia del bou amb la “Baixà de caixons” i els festejos taurins organitzats pels Clavaris de la Verge del Rosari. Per a donar per completat aquest segon cap de setmana de festes, el diumenge 25 de setembre, se celebraran les paelles, seguides del divertit “Paelles Holli Festival”, i el res del Sant Rosario a les huit de la vesprada.

 

La patrona i el patró de Massamagrell, la Verge del Rosari i Sant Joan Apòstol i Evangelista, celebraran les seues festivitats els dies dilluns 26 i dijous 29 de setembre, respectivament, i el dimecres 27 i dijous 28, seran les festivitats de la Immaculada Concepció i del Santíssim Crist del Consol i l'Empara. Aquests quatre dies a la nit, la ciutadania podrà gaudir de diferents espectacles d'humor i màgia, musicals, playbacks, i com a novetat d'enguany “correfocs”.

 

Per al tercer i últim cap de setmana de festes, el divendres 30 se celebrarà la cavalcada infantil i la nit de la “torrà”, seguida de l'actuació de King Àfrica i El Follet De carrer. I per a finalitzar les festes d'aquest 2022, el dissabte 1 i el diumenge 2 d'octubre, la Penya Taurina de Massamagrell celebrarà el seu 60 aniversari amb dues vesprades de “bous al carrer”:

 

Per a l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, “aquestes seran unes festes de retrobament, en les quals s'han recuperat al complet els actes i activitats de sempre, incorporant alguna novetat. Sabem que la ciutadania es bolcarà en elles de ple, i esperem que durant aquests dies, la festa i l'alegria siga present en tot el poble”.

 

La regidora de Festes, Nina Sepúlveda, convida “a infantils i majors a participar en els jocs, actes religiosos, orquestres, concerts, tradicions i degustacions”, i remarca que després de dos anys de restriccions, ara, afortunadament, l'ambient és completament diferent”.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

Modificat el Divendres, 16 Setembre 2022 12:07