Massamagrell posa en marxa la seua Escola de Nadal amb la mirada posada en la diversitat funcional i la corresponsabilitat

Dijous, 29 Desembre 2022 10:25 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 132 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Massamagrell ha posat en marxa un any més la seua Escola de Nadal, en la qual participen 130 xiquets i xiquetes d'entre tres i dotze anys. Com a novetat, enguany el consistori ha ampliat l'oferta formativa per al període nadalenc amb un Campus Jove, que compta amb 50 participants de 12 a 16 anys, a més d'una Escoleta de Nadal en la qual participen 21 persones amb discapacitat.

 

Les tres modalitats s'ofereixen de manera gratuïta per part de l'Ajuntament, des del qual «es vol donar l'oportunitat a totes les famílies de complementar de manera plena la seua vida familiar i laboral» com ha explicat l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez. «Considerem que aquest tipus de mesures són molt eficaces en aquest dates», ha afegit.

 

Les sessions de la ja tradicional Escola de Nadal es van iniciar el passat 23 de desembre i es mantindran fins al pròxim 5 de gener, en horari de matins. Es tracta d'una proposta educativa i d'oci amb jocs populars, proves esportives i diferents tallers vinculats al Nadal en els quals també es transmeten valors com la cooperació.

 

L'Ajuntament de Massamagrell també ha posat en marxa un Campus Jove "Christmas edition", que conclourà el pròxim 31 de desembre. L'activitat està subvencionada dins del Pla Corresponsables amb l'objectiu de facilitar la conciliació familiar durant aquest Nadal.

 

«Un any més treballem perquè la conciliació en períodes no lectius siga una realitat. Ens consta que la infància i la joventut del nostre poble està encantada amb aquestes propostes i, per això, continuarem apostant per crear espais lúdics i d'aprenentatge», ha assenyalat la regidora d'Educació, Araceli Munera.

 

L'oferta formativa d'aquest Nadal la completa l'Escoleta de Nadal per a persones amb discapacitat, una proposta centrada en la diversitat funcional i oberta a persones de totes les edats, la qual es realitza en l'edifici de Serveis Socials «D'aquesta manera ampliem l'oferta formativa de manera inclusiva perquè totes les persones tinguen aquest Nadal un espai en el qual gaudir de l'oci, d'eixides culturals i desenvolupar noves habilitats».

 

Des del Consistori confien que aquesta edició es desenvolupe amb èxit i torne a repetir-se l'any que ve.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell