Massamagrell ix al carrer a explicar la seua campanya ‘No metes la pota’

Dimarts, 24 Gener 2023 12:53 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 67 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'acció s'ha centrat en les zones d'esplai caní del municipi

 

S'han repartit bidons per a netejar l'orina dels gossos, deixant també en les clíniques veterinàries del municipi

 

L'Ajuntament de Massamagrell ha eixit hui al carrer a posar en marxa una nova acció informativa, dins de la campanya “No metes la pota”, que va començar fa unes setmanes amb el llançament d'un vídeo divulgatiu i la cartelleria de la campanya.


En aquesta ocasió, s'ha eixit al carrer per a repartir bidons a les persones propietàries de gossos. Un equip tècnic, el regidor de Seguretat Ciutadana, Edmundo Boria, i l'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, han sigut els que han anat a totes les zones d'esplai caní del municipi i també a alguns parcs, i els han explicat a les persones que es trobaven en elles en què consistia la campanya.


També s'han desplaçat a les clíniques veterinàries del municipi per a explicar-los la campanya “No metes la pota” i per a entregar-los material que serà repartit per aquestes als propietaris de les mascotes.


Els bidons repartits són per a emplenar d'aigua mesclada amb lleixiu, vinagre o sabó, i així, abocar directament sobre l'orina del gos per a evitar les taques i olors en la via pública, a més de la deterioració que suposa per al mobiliari urbà o en les façanes dels edificis.


“Aquesta acció forma part de la campanya 'No metes la pota' que va llançar l'Ajuntament de Massamagrell el mes de desembre passat, amb l'objectiu de conscienciar als veïns i les veïnes propietàries de gossos, que recullen els excrements i netegen els orines de les seues mascotes”, comenta l'alcalde, Paco Gómez, que indica a més, que “des de la Mancomunitat de l'Horta Nord, s'està sol·licitant als ajuntaments que pertanyem a aquesta, el nombre de gossos censats en cadascun dels municipis, per a procedir així a estudiar el cost del Servei Mancomunat de recollida d'ADN caní”.


Boria assenyala que: “Amb aquesta campanya busca continuar assentant la conscienciació entre la ciutadania perquè respecten la neteja del poble, així com la convivència entre la resta del veïnat. Des de l'area de Seguretat Ciutadana s'està avisant als propietaris de l'obligat compliment de les normes de convivència, sancionant ja a algun propietari de mascota per no recollir els seus excrements”.


Segons ha informat el consistori, totes aquelles persones que tinguen al seu gos censat a Massamagrell, o que vulguen censar-lo, poden passar per l'Ajuntament a recollir el seu bidó.

Modificat el Dimarts, 24 Gener 2023 12:53