La Falla l’Amistat s'emporta la Cavalcada del Ninot de les Falles 2023 de Massamagrell

Dijous, 23 Març 2023 13:07 Escrit per  Publicat en Massamagrell-VAL Vist 81 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La Falla La Raval i la Falla Els Cassets van ocupar la segona i tercera posició. El municipi va començar la seua setmana fallera reunint més de 1.000 persones en la Cavalcada del Ninot


Massamagrell ja està preparada per a començar les falles 2023, i l'avançament el vam tindre dissabte passat 11 de març, amb la tradicional Cavalcada del Ninot, en la qual van participar les set comissions falleres del municipi competint per portar la millor disfressa.
Aquesta va ser una de les jornades assenyalades en el calendari faller i mostra d'això són les més de 1.000 persones que van omplir els carrers del municipi en l'arrancada de la setmana fallera.
A més, en la cavalcada van participar els Clavaris de la Verge del Rosari, els Filles de María i la Casa d'Andalusia de l'Horta Nord.
El jurat va triar com a guanyadora a la Falla l’Amistat, seguida de la Falla La Raval i la Falla Els Cassets, i va tindre en compte criteris com l'originalitat, l'elaboració de la pròpia disfressa i la desfilada.
Així mateix, cal destacar la participació de la resta de comissions que van quedar classificades de la següent manera: el quart lloc va ser per a la Falla Plaza Inmaculada, el cinqué per a la Falla Mes de Grell, en sisena posició la Falla Rei En Jaume i, finalment, la Falla El Tro.
Continuant amb la programació fallera d'aquesta setmana, aquest 15 de març tindrà lloc la plantá de les set comissions de Massamagrell. Aquest acte serà el punt de partida per a afrontar els dies clau de la festivitat fallera.
El dijous 16 de març, el jurat recorrerà els carrers del municipi valorant els monuments de cada comissió, per a així a la vesprada fer el lliurament de premis des del balcó de l'Ajuntament. L'acte se celebrarà a partir de les 18.00h.
El dissabte tindrà lloc l'ofrena a la Verge dels Desemparats. Les comissions falleres estan convocades des de des de les 17.15h en l'Avinguda València i el carrer Progrés per a iniciar l'ofrena pels carrers habituals fins a arribar a la Plaça de la Constitució.
El municipi s'acomiadarà de les falles del 2023 el diumenge amb la concentració de les falles locals, la cercavila de les 11.30h i la posterior missa en honor a San José. A més, s'ha organitzat una mascletá en la plaça de la Sénia a les 13 hores. L'acte que tancarà la festivitat serà la Nit de la Cremà a partir de les 23.30h. Seguint l'ordre invertit als premis atorgats, cada comissió prendrà la flama del seu monument per a donar per finalitzada la festivitat i donar pas a les falles de 2024.

 

Modificat el Dijous, 23 Març 2023 13:07