Exposició del pessebre més gran la Comunitat Valenciana a Meliana

Dimecres, 22 Novembre 2017 17:53 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 964 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Les famílies Almela-Pascual i Pascual-Domenech juntament amb la col·laboració d'amics elaboren des de fa 28 anys el pessebre més gran de la Comunitat Valenciana i el que té més figures d'Espanya.

Aquest pessebre que s'exposa a Meliana romandrà obert des del 2 de desembre de 2017 fins al 7 de gener de 2018. El motiu de fer aquest pessebre és per a potenciar i estimular l'afició en la província, i per a posar a l'abast de tota la vida de Jesús. Aquestes famílies realitzen ells mateixos les palmeres, figures, edificis, animals, moviments com el molí o el riu, etc. Mitjançant aquesta exposició, que té efectes especials com el pas del dia a la nit, es donen a conéixer els passos més importants de la història de Jesús.

Les dimensions d'aquest pessebre són de 50 metres quadrats, prop de 7.000 figures que van d'1 cm a 18 cm. A més, està compost de dues parts per ordre cronològic: la part bíblica començant per la Profecia de Isaías, continuem amb el nou testament i acabant amb Jesús entre els doctors, i en la qual es van mostrant les diferents escenes de la vida de Jesús; i la part popular, denominada L'olla de Nadal, que es tracta d'una rèplica de la barraca valenciana amb cuina i tots els seus complements característics de principis del segle passat: els personatges i les eines del camp, fent un xicotet homenatge a la nostra Horta Valenciana.

Informa Nou Horta. Meliana

Modificat el Dimecres, 22 Novembre 2017 17:56