Meliana senyalitza la Ruta Nolla pel nucli urbà

Divendres, 29 Gener 2021 11:44 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 498 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana ha senyalitzat la Ruta Nolla, un itinerari urbà en què es donen a conéixer edificis i espais públics i privats que contenen mostres destacades de mosaic Nolla a l’exterior o a l’interior, un paviment amb un valor patrimonial i artístic reconegut.

 

En paraules de la regidora de Turisme, Amparo Martí: “es tracta de valorar i donar a conéixer un patrimoni industrial dels segles XIX i XX molt valencià, el mosaic Nolla, el bressol del qual és Meliana, on s’ubicava la fàbrica”. Aquest itinerari funciona com un complement molt interessant al palauet de Nolla, que també es pot visitar. Així, la responsable destaca “estem conformant una experiència turística molt potent. Qui ens visite, podrà valorar l’edifici singular del palauet de Nolla i el seu procés de restauració fent, a més, un xicotet passeig per l’horta, un paisatge també molt singular. Després podrà completar la visita per l’itinerari urbà de la Ruta Nolla i on també trobarà una oferta gastronòmica i comercial molt potent per tot el centre urbà”. Una proposta plenament integrada en el projecte global de Turisme de l’horta-Turisme Carraixet en què Meliana participa. De fet, la Ruta Nolla, incloent-hi la visita al palauet de Nolla, serà un dels atractius i dels reclams perquè la gent visite Meliana només s’alcen les restriccions amb motiu de la crisi sanitària.

 

Al llarg del recorregut, unes balises amb el logo de la ruta assenyalen les edificacions que tenen mosaic de Nolla, tant a l’interior com a la façana i, per mitjà d'un codi QR, es pot conéixer quin tipus de mosaic conté (colors, formes, composició, època, etc.) amb fotografies que ho il·lustren. Unes fitxes molt completes i molt il·lustradores. La regidora recorda: “Ja havíem fet algunes experiències puntuals en dies concrets i, vist l’èxit i l’interés generat, li hem donat un format permanent”. Per fer-ho, la proposta es va presentar a Turisme de la Comunitat Valenciana, que ha atorgat una subvenció de 4.456 €, el 60% del projecte, 7.260 €.

 

Finalment, la regidora incideix: “actualment hem senyalitzat 25 punts d’interés, però la finalitat és anar ampliant les balises amb noves incorporacions, ja que hi ha més tresors per mostrar i, en aquest sentit, convidem el veïnat de Meliana a afegir-s’hi i participar-hi”. El panell d’inici de la ruta es troba a la placeta de l’estació del metro de Meliana. Un punt que s’ha triat per a tota aquella gent que visita Meliana i que hi arriba en metro. Tot i que Meliana també està molt ben comunicada per a acudir-hi en bicicleta per la xarxa de carrils bici, tant per l’Anell Verd metropolità com pel carril de la Via Xurra, un atractiu més per a acostar-s’hi des de València fent un recorregut molt fàcil i agradable per l’horta.

 

Informa Nou Horta. Meliana

Modificat el Divendres, 29 Gener 2021 11:49