Meliana celebra la Mostra de Paella de Fetge de Bou

Dimarts, 23 Març 2021 13:39 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 561 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Meliana ha sigut fidel aquest dilluns a la seua cita gastronòmica encara que, enguany, atesa la situació de crisi sanitària i les restriccions vigents, en lloc del format de concurs s’ha optat per la Mostra de Paella de Fetge de Bou. Haguera sigut el tercer concurs que, com a tal, se li donarà continuïtat l’any que ve, igual que amb les Postres de Cacau del Collaret.


Com explica la regidora de Foment Econòmic, Amparo Martí: “hem assolit amb escreix els objectius que ens havíem fixat enguany per a aquesta cita. Sobretot perquè ha sigut una jornada redona amb una dia assolellat de primavera, al patí de l’emblemàtic palauet de Nolla i amb una representació de la millor cuina de la zona agrupada al voltant del club de producte Tastem l’Horta de Turisme Carraixet”. Així, hi han participat els restaurants El Racó, la Barraca de Toni Montoliu i Ca Xoret, de Meliana; Jadelu de Foios i La Lluna de València d’Almàssera.


L’acte ha comptat amb l’assistència del director general de Desenvolupament Rural, David Torres, qui ha destacat: “és molt important la realització d’aquests certàmens, amb un format adequat a les circumstàncies, per tal d’animar i dinamitzar els sectors de la restauració i dels productors que ho estan passant malament, en aquest cas especialment perquè hi ha una vinculació molt directa entre els llauradors i els productes de temporada de l’horta amb una activitat tan important a la zona com la gastronomia”. Precisament, el director general tenia molt d’interés a conéixer aquest certament per tal de vore les possibles vinculacions a la marca Molt de Gust creada per la Generalitat i que té la finalitat de millorar el posicionament, la difusió i la visibilitat dels productes valencians. També es va comptar amb la presència del secretari general de la Unió, Carles Peris, qui habitualment dona suport a aquestes iniciatives que s’impulsen des de Meliana.


La responsable municipal també insisteix: “enguany no hem pogut celebrar la jornada participativa a la plaça Major, enmig del poble, i amb una nodrida representació del millor de la cuina valenciana, però, en canvi, hem optat per donar-li més visibilitat i promoció a la proposta i hem apostat per una major presència en els mitjans de comunicació i ens espais publicitaris”. Tot plegat, ha fet que els patrocinadors hagen confiat de nou en aquest projecte. És el cas de Xufatopía, Ecoama, Peris, la DO Vins de València o la cervesa Túria, a més de Gastrónoma i l’Exquisit mediterrani.


Martí, que també és responsable de les àrees d’Agricultura i Turisme, afig: “atesa la situació extraordinària, també hem volgut aprofitar el certament per a reforçar els eixos de la proposta turística de Turisme Carraixet: horta i paisatge, producte de proximitat i gastronomia, cultura i patrimoni, i sostenibilitat”. Per això s’ha triat el pati del palauet de Nolla, un enclavament enmig de l’horta i amb un valor arquitectònic i de patrimoni industrial molt destacat, per a realitzar la mostra.


Finalment, la regidora recorda que la setmana gastronòmica Menja’t Meliana enguany estarà en marxa fins al 4 d’abril i es podran assaborir menús de molta qualitat i de producte de temporada i de proximitat en set dels restaurants del municipi: Ca Xoret, Ca Pepico, el Baret de Roca i Napicol, al nucli de Roca; i El Racó, la Barraca de Montoliu i el Café Gurugú, a Meliana. Un plaer que es pot complementar amb la visita del palauet de Nolla, fent la ruta urbana del mosaic Nolla o passejant per l’horta. Es pot trobar tota la informació en: www.melianabonlloc.com

 

Informa Nou Horta. Meliana