S’inverteixen 47.617,25 € en una nova actuació en el sanejament a Meliana

Dimarts, 06 Juliol 2021 13:22 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 452 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana està executant una nova actuació de millora en la xarxa de sanejament del municipi. En concret, ara s’està fent una nova connexió a la canonada de l’estació depuradora d’aigües residuals (EDAR) d’Alboraia, que transcorre per davall de l’antiga via Xurra (carril bici) a l’alçada del carrer Furs. Es tracta d’una inversió de 47.617,25 € dins del pla d’inversions de la Diputació 2021-2021 adjudicada a Global Omnium, l’empresa encarregada del manteniment de la xarxa de sanejament del poble.


Com explica la regidora de Medi Ambient, Rosa Peris: “es tracta d’una de les inversions previstes dins del pla per al compliment dels objectius de sostenibilitat (ODS). Amb aquesta actuació, es reforça l’eficiència de la xarxa de sanejament a la franja est del municipi, justament la zona que rep les aigües residuals del conjunt del poble, i per on transcorre el col·lector principal cap a la depuradora d’Alboraia”. És en aquesta zona on s’han concentrat les últimes actuacions, com ara la connexió realitzada l’any passat a la confluència del c/ Mestre Serrano i, al 2016, la canalització del c/ Calvari i l’estació de bombeig ubicada al poliesportiu municipal. En aquestes tres actuacions s’han invertit uns 350.000 €.


Respecte de la xarxa de sanejament, la responsable incideix: “totes aquestes inversions tenen la finalitat d’optimitzar la infraestructura i evitar al màxim els riscos de vessament d’aigües brutes. A més, en el cas de l’estació de bombeig, és una instal·lació necessària per a escometre el pròxim repte, la xarxa del nucli de Roca”. Així, la regidora detalla que s’està treballant ja amb l’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals (EPSAR), la Direcció General de l’Aigua de la Generalitat, l’Ajuntament de Foios i Global Omnium per a escometre un projecte ambiciós als nuclis rurals de Roca-Cuiper, ubicats entre els nuclis urbans de Meliana i Foios i la mar, amb la finalitat de resoldre un dels problemes històrics del sanejament a la zona. Una inversió que pot estar al voltant d’1,5 milions d’euros.


Finalment, Peris conclou “tenim un compromís ferm en l’acompliment dels objectius de sostenibilitat que ens marquen les Nacions Unides i la Unió Europea en diferents àmbits, com ara el sanejament, les energies renovables, la mobilitat sostenible, la recuperació dels espais naturals o els residus sòlids urbans”. En tots aquests àmbits, l’Ajuntament de Meliana està desplegant projectes ambiciosos i decidits.

 

Informa Nou Horta. Meliana