Meliana concedeix les ajudes de transport per a estudiants

Dilluns, 14 Març 2022 12:55 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 241 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana ha resolt la concessió de 56 ajudes directes per a la mobilitat de l'alumnat d'educació postobligatòria durant aquest curs 2021-2022. Les ajudes han tingut en tots els casos l’import màxim que permetia la convocatòria, que ascendia a 100 euros. Només una sol·licitud s’ha quedat fora per no aportar la documentació requerida.


Com detalla el regidor d’Educació, Joan Orts: “la gran majoria de persones beneficiàries, al voltant d'un 90%, són joves estudiants de la universitat usuàries de la línia 3 del metro, que és la que té parada a Meliana. Aproximadament el 10% restant de les persones beneficiàries són usuàries de la línia C-6 de rodalia de Renfe amb parada a Roca”. Totes elles han acreditat els seus títols de transport i les matrícules en les universitats on estudien.


La concessió de les ajudes ha coincidit en el temps amb la implantació de la nova targeta SUMA, que inclou tot el transport metropolità (metro, rodalia, autobús i EMT) i que ha suposat la modificació zonal i tarifària, el que ha comportat també una rebaixa important en el preu dels títols, que en alguns casos arriben al 50%. En aquest sentit, el responsable incideix: “les dos mesures suposen una reducció considerable de les despeses de les estudiants i dels estudiants en els seus desplaçaments als centres educatius, fet que està sent valorat de manera molt positiva pels joves i les famílies”.


Des de l’Ajuntament s’ha previst un procediment senzill basat en les experiències d’altres pobles on ja es concedien aquestes ajudes. El procediment s’ha demostrat molt àgil i la tramitació per part del personal de l’Ajuntament ha possibilitat una resolució bastant ràpida. Igualment, Orts: “les ajudes pretenen d’una banda fer costat a l’estudiantat jove per fer els seus desplaçaments i, d’altra, afavorir la mobilitat en transport públic, en el nostre cas des de les estacions del metro de Meliana i del tren de rodalia de Roca”.


Des de la Regidoria d’Educació s’havien consignat 9.000 euros per a aquestes ajudes, però finalment, atés que el nombre de sol·licituds ha sigut inferior a l’inicialment previst, la suma total de les ajudes ha sigut de 5.600 euros. En el pressupost de 2022 s’ha previst una partida de 7.000 euros per a les ajudes del curs que ve, 2022-2023.

 

Informa Nou Horta. Meliana