La primera Fira de la Tomata de Meliana supera totes les expectatives

Dimarts, 05 Juliol 2022 10:19 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 112 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

La 1a Fira de la Tomata de Meliana ha sigut tot un èxit i, dissabte passat, es van superar totes les expectatives. Davall el paraigua de la recentment creada Associació de Productors i Comercialitzadors de Tomata Valenciana de la Comunitat Valenciana, tretze productors locals van oferir aquest producte de temporada i de proximitat de sis varietats diferents. En total, es van vendre més de 1.500 Kg de tomata que s’oferien en basquets d’uns 4 kg.


Com recorda la regidora d’Agricultura i impulsora de la fira, Amparo Martí: “de tal manera es van superar les expectatives que, a mitjan matí, alguns dels productors van haver d’anar a collir més tomata per tal d’abastir les parades fins al final de la fira.” Cal recordar que es tractava d’una activitat de promoció que se celebrava per primera volta i, ateses les dificultats perquè travessa l’agricultura i l’horta, encara més aquesta temporada per la climatologia adversa, calia ser prudents en les expectatives. Per això la satisfacció entre els productors ha sigut tanta.


A més, incideix la responsable: “el bon ambient va destacar en tot moment, tant amb l’actuació de música en directe de The Irrigations Ditch Jumpers, que va coincidir amb l’hora dels esmorzars amb els locals de la plaça Major plens, com amb els tallers infantils. Això convidava la gent a vindre a la plaça i acostar-se a les parades”. Així, dissabte de matí, la plaça fou una anar i vindre de gent amb basquets de tomates.


De nou fou molt important també el suport institucional. Així, a més de l’alcalde Josep Riera i membres del govern municipal, hi van estar presents David Torres, director general de Desenvolupament Rural de la Generalitat; Maria Josep Amigó, vicepresidenta de la Diputació; Salvador Soler, president de l’Associació de Productors de la Tomata Valenciana; i Ferran Durà i Vicent Ferrer, de la Unió de Llauradors i Ramaders. Per a la regidora: “és molt satisfactori comptar amb el reconeixement i el suport de les institucions i dels diferents patrocinadors a totes les iniciatives que estem posant en marxa a Meliana per tal d’impulsar tots els sectors vinculats a l’horta: l’agricultura, la restauració, el comerç o el turisme”. Així, a Meliana, a més de la històrica Fimel, la Fira Agrícola i Comercial de Meliana, se celebra la setmana gastronòmica Menja’t Meliana, amb el concurs de paella de fetge de bou i postres de cacau del collaret i, ara, la fira de la tomata. Però, a més, també hi ha la promoció de productes com la llonganissa de pasqua o dels dolços típics.


Finalment, atés l’èxit d’aquesta fira, Martí conclou: “des de la Regidoria ja ens estem plantejant afegir a la setmana gastronòmica de final de gener una fira semblant amb els productes de temporada d’hivern”. I és que Meliana ara mateix és un dels pobles més dinàmics en iniciatives de promoció de l’agricultura, del treball dels llauradors i de les llauradores i dels productes de l’horta, com ja fou al seu dia la creació de la marca Productes Horta de Meliana.

 

Informa Nou Horta. Meliana