⁣⁣⁣⁣⁣⁣Centenars de persones acomiaden l’exalcalde de Meliana Vicent Ahuir

Dilluns, 11 Juliol 2022 13:10 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 120 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Divendres de mati moria l’exalcalde de Meliana Vicent Ahuir Cardells a l’edat de 70 anys. Una persona que ha estat referent en la política local i comarcal, especialment pels seus prop de 20 anys com a regidor, sis d’ells com a alcalde, entre 1995 i 2014. Però també per ser una persona implicada en nombroses iniciatives socials, polítiques, econòmiques, culturals, festives que han tingut lloc a Meliana al llarg de tots aquests anys, com se n’han fet ressò els mitjans de comunicació aquests últims dies.


Entre divendres i dissabte, centenars i centenars de persones, sobretot veïns i veïnes del poble, on ha sigut molt estimat, van passar pel tanatori de Meliana per a acomiadar Vicent Ahuir i traslladar el condol a la família i al col·lectiu local de Compromís. Dissabte al migdia, en una sala totalment plena i que es va quedar xicoteta, va tindre lloc un acte molt emotiu oficiat pel rector i amic Toni Sancho. Cal recordar que Vicent fou una persona molt activa també en les comunitats cristianes de base i tots els moviments juvenils que al llarg dels anys s’hi han generat. L’alcalde actual i amics seu i de la família, Josep Riera, va ser l’encarregat de fer un breu repàs per la trajectòria d’Ahuir i de recordar els valors que el definien i sobre els quals, durant aquests dies, tota la gent ha anat coincidint: dedicació, compromís, solidaritat i proximitat. L’home bo, com es coneix en el món de la pilota valenciana. Paraules que es van tancar amb el poema ‘Assumiràs la veu d’un poble’, de Vicent Andrés Estellés, recitat pel secretari comarcal de Compromís, Vicent Grande. D’una altra banda, la seua cunyada Rosa Aguilar també va destacar eixe caràcter de Vicent sempre accessible i sempre atent i pendent del que passava en l’àmbit familiar.


Pel que fa a l’organització Compromís, el reconeixement i les mostres d’estima cap a Vicent Ahuir han sigut constants aquests dies des d’arreu de les comarques valencianes en ser un referent per a molta gent i per al projecte polític des dels seus inicis, molt especialment a Meliana i a la comarca de l’Horta Nord. Pel tanatori van passar molts militants i moltes militants i simpatitzants de Compromís, com ara els alcaldes de Foios, Sergi Ruiz, d’Albalat dels Sorells, Nicolau Claramunt, o de Carcaixent, Paco Salom, qui a més va ser company d’Ahuir en la seua etapa com a funcionari i cap de Servei de la Generalitat en la Conselleria d’Agricultura. En la cerimònia van estar presents el diputat i portaveu de Compromís al Congrés, Joan Baldoví; la vicepresidenta de la Diputació, Maria Josep Amigó; la diputada de les Corts, Nathalie Torres; i, en representació de Més Compromís com a organització política, les secretàries general i d’organització Àgueda Micó i Amparo Piquer, respectivament. La seua trajectòria en el projecte nacionalista i valencianista des dels orígens va propiciar també que s’hi acostaren a expressar el condol Pere Mayor i Consol Castillo.


A més, les mostres d’estima i de condol han sigut constants i nombroses a través de les xarxes socials, per WhatsApp, amb telefonades... Per a Josep Riera, alcalde de Meliana, “Vicent ha tingut un comiat sentit, participat i de reconeixement, i això ha sigut molt important per a tota la família, però especialment per a Carme i per als seus fills Vicent i Neus. Després d’una llarga malaltia totes i tots necessitàvem recordar el Vicent de sempre: el familiar, l’amic, el polític compromés, l’home que vivia i estimava el seu poble, el professional, l’amant de l’horta i de la muntanya...”. El col·lectiu de Compromís de Meliana vol traslladar un agraïment molt sincer per totes les mostres d’estima cap al seu company i referent Vicent Ahuir Cardells.

 

Informa Nou Horta. Meliana