L’Ajuntament impulsa projectes molt importants per a Meliana en diferents àmbits

Dilluns, 31 Octubre 2022 09:20 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 121 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L'Ajuntament de Meliana en la sessió plenària que va transcórrer amb total normalitat, va prendre diferents acords molt importants per al municipi. Es van aprovar punts tan rellevants com ara el conveni interadministratiu entre la Generalitat i l'Ajuntament per al traspàs del conservatori professional de música a l'administració autonòmica. Un altre conveni que es va aprovar és el que farà realitat la construcció del col·lector de Roca i Cuiper, en aquest cas entre la Generalitat i els ajuntaments de Meliana i Foios. I també es va introduir en l'ordre del dia l'acceptació de la delegació de competències, dins del pla Edificant, per a la remodelació del CEIP Mediterrani.

 

Com destaca l'alcalde, Josep Riera, "El ple d'ahir va ser una mostra més del valuós treball que estem fent des del govern municipal per a impulsar projectes molt demanats i molt esperats pel nostre poble i molt beneficiosos per a la ciutadania de Meliana, amb un nivell d'inversió i de recursos públics destinats clarament destacable". Així, l'impuls per part de la Conselleria d'Educació del conservatori professional de música suposarà destinar-hi per al seu funcionament una partida anual d'1 milió d'euros, a càrrec de l'administració autonòmica. En el cas del col·lector de Roca i Cuiper, i la infraestructura d'impulsió de les aigües residuals fins al col·lector de l'EDAR que va per davall del carril bici de la Via Xurra, serà d'1,5 milions d'euros. Mentre que la inversió en la remodelació del CEIP Mediterrani, dins del pla Edificant, estarà pròxima als 3 milions d'euros.

 

A més, es va acceptar la posada a disposició de l'Ajuntament de Meliana de l'obra del pavelló multiús, executada per la Generalitat i ja finalitzada, per a la seua posada en marxa en les pròximes setmanes. En aquest punt, el màxim responsable recorda: "En aquesta obra hem hagut de superar entrebancs importants. En arribar al govern en 2015, pràcticament vam haver de començar l'expedient des de zero després d'una licitació fallida i un replantejament del projecte. Quan pràcticament teníem el pavelló acabat, un dels temporals de principi de 2020 va alçar part del sostre i això ha generat problemes de filtracions d'aigua que ha costat resoldre. I ho hem hagut de fer enmig d'una pandèmia, amb tot el que ha comportat. Però al remat ho hem aconseguit". La inversió, corresponent al Pla d'Inversions Productives (PIP-2009), ha suposat una poc més de 2 milions d'euros.

 

El ple també va acordar, per àmplia majoria, fer passos per a la implantació efectiva del nou model de recollida dels residus sòlids urbans amb el sistema porta a porta. Així, tal com marca la normativa, es va aprovar l'adaptació de l'Ordenança de policia i bon govern municipal al Pla Local de Residus aprovat definitivament en desembre del 2021 i que estableix el sistema de recollida porta a porta per a Meliana. En aquesta línia mateixa, incideix Riera: "També vam acordar adherir-nos a l'Associació de Municipis Valencians Porta a Porta", per a compartir experiències, recursos i iniciatives".

 

Finalment, l'alcalde conclou: "Si alguna cosa està demostrant aquest govern és que sap gestionar i que està donant resposta a les necessitats i els problemes reals que té plantejats el municipi en àmbits molt diversos, també en el repte d'assolir els objectius europeus de recollida selectiva dels residus sòlids urbans amb la implantació d'un sistema més eficaç com és el porta a porta". Aquest sistema de recollida està en la fase d'informació i implantació i s'iniciarà en els pròxims dies.

 

Informa Nou Horta. Meliana