Meliana realitza accions de millora en tres de les séquies principals

Divendres, 04 Novembre 2022 10:48 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 121 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana ha finalitzat diverses actuacions de millora de la xarxa de séquies agrícoles del terme municipal amb la subvenció de 17.680,31 € atorgada pel Consell de l’Horta per a la millora de les infraestructures agràries. Concretament, s’ha actuat en la coneguda com a séquia de Villalba, que circumval·la el nucli urbà per la part sud; la Sangonera i el braç de la séquia Mitgera.

 

Com concreta la regidora d’Agricultura, Amparo Martí: “Per al funcionament de l’activitat l’horta, però també per a la correcta evacuació de l’aigua del terme cap a la mar, és molt important l’adequació i el manteniment de les infraestructures de reg. Aquesta ha sigut la finalitat de la intervenció”. Així, ha sigut en les actuacions de la séquia Sangonera en la seua part final, on s’han realitzat actuacions de neteja del llit i de rehabilitació del caixer, tot tenint en compte que el mal estat de la conducció estava produint inundacions i l’estancament de l’aigua, fet que provocava danys als camps i les collites. Una cosa semblant ocorria amb el braç de la séquia Mitgera que separa els termes de Meliana i Foios pel camí de la Mar de Foios. S’ha fet una actuació important de neteja i definició del caixer des d’abans mateix de creuar el carril bici de la Via Xurra fins a l’alqueria del Xarco. La regidora recorda: “Precisament l’aqüeducte de pas per davall del carril bici és un punt molt sensible pel que fa als embossos, la retenció de les aigües i les inundacions que es produeixen a la partida de l’Ermita per la zona de la barraca de Toni Montoliu”. Amb aquesta actuació es facilita el curs de l’aigua.

 

Finalment, pel que fa a la séquia de Villalba, s’ha fet una actuació de millora de l’àmbit dels torns pel que fa a les planxes de seguretat, que es trobaven molt deteriorades per l’ús i pel pas del temps. Com a conclusió, Martí valora: “La utilitat del Consell de l’Horta es demostra també en actuacions com aquesta, que ens permet invertir en la millora de les infraestructures agràries del nostre àmbit”. Aquesta línia de subvencions és una de les diferents línies en què treballa l’ens comarcal.

 

Informa Nou Horta. Meliana