L’Ajuntament de Meliana fa una segona actuació d’asfaltatge en carrers molt deteriorats

Dimecres, 21 Desembre 2022 09:46 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 140 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Tal com estava previst, en desembre l’Ajuntament de Meliana està executant la segona fase de reparació i d’asfaltatge de diversos trams de carrers molt deteriorats. En aquesta ocasió, les actuacions han tingut lloc als carrers Rodrigo Cantó, Vora Via, Calvari, travessera del Calvari, Misericòrdia i Sant Isidre, en aquest últim cas al nucli de Roca. El conjunt de la inversió és de 45.168,83 €. Com ja va ocórrer amb la primera fase, adjudicada a final del 2021 i executada en març d’enguany, aquesta segona fase també s’ha compromés abans de tancar l’execució pressupostària del 2022 per a aprofitar diferents sobrants d’altres projectes i, així, poder fer les actuacions planificades.


Com explica l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera: “Des del Departament d’Urbanisme continuem treballant d’acord amb les dos línies d’actuació previstes pel que fa al paviment dels carrers i de les places del municipi. És a dir, actuacions de reparació, més enllà del manteniment bàsic, en una sèrie de trams que es troben més deteriorats i, alhora, l’actuació integral en diversos carrers que afecta tant el sanejament com les voreres i el paviment”. Pel que fa a les actuacions integrals, al juliol es van finalitzar les obres a l’avinguda de la Senyera. També estan a punt de finalitzar les obres d’adequació dels accessos al nucli de Nolla. I, dins del pla d’inversions de la Diputació, a principi d’enguany que ve es licitaran les obres dels carrers Aragó i Providència, que figuraran en els pressupostos del 2023 que es portaran a la seua aprovació en el ple ordinari d’aquest mes.


Pel que fa a l’adequació de vials públics, el primer edil incideix: “L’oficina tècnica municipal, tal com ja s’ha anat informant, també està preparant l’actuació en l’àmbit del passeig Joanot Martorell, que també s’executarà al llarg del 2023”. Es tracta d’una zona on s’ha de fer un treball més delicat per la presència d’arbrat de gran tamany que es vol conservar però les arrels del qual està afectant greument la calçada i el paviment del passeig, en molt mal estat.


Finalment, conclou Riera: “L’actuació del col·lector i del sanejament de Roca anunciada fa uns dies també implicaran millores en els vials d’aquest nucli rural”. A més, també s’ha redactat el projecte de prolongació del carrer Corts Valencianes i la seua connexió amb els camins del Borriquillo i de la Mar, per davant del futur institut nou, del CEIP El Crist i del pavelló de Meliana, perquè es puga incloure en les pròximes inversions. De la mateixa manera, en el 2023 s’encarregarà la redacció del projecte per a la connexió de les avingudes Constitució i Nord.

 

Informa NOu Horta. Meliana

 

 

 

Modificat el Dimecres, 21 Desembre 2022 09:49