L’Ajuntament firma un conveni amb l’Associació Amics de la Música

Dimecres, 11 Gener 2023 15:41 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana ha firmat un conveni amb l’Associació Amics de la Música de Meliana per a impulsar l’Escola de Música de Meliana (Emme) que s’ha posat en funcionament en el curs 2022-2023. Per part de l’entitat, ha sigut la seua presidenta, Amparo Montañana, la firmant del conveni. La creació de l’escola ha sigut conseqüència del traspàs del Conservatori Professional de Música de Meliana a la Generalitat que ha tingut lloc a final del 2022, un fet que ha obert un nou espai d’acostament a la música des del teixit associatiu del municipi.


Com explica el regidor d’Educació, Joan Orts: “Des de l’Ajuntament donem resposta a una nova realitat desitjada i buscada tant per l’Associació Amics de la Música com per l’Ajuntament amb la reorientació i la reorganització de l’activitat musical del municipi”. Així, per part de l’associació musical veuen feta realitat l’aspiració de recuperar l’escola de música per tal de fer creíéxer l’entitat; mentre que l’Ajuntament ha fet possible una solució de continuïtat i de projecció del conservatori en aconseguir-ne la incorporació a la xarxa de conservatoris de la Conselleria d’Educació.


Des del primer moment, l’Ajuntament ha manifestat el seu compromís a facilitar l’inici i el funcionament de l’escola acompanyant l’entitat musical en el procés. Així, incideix el responsable de l’àrea: “A final del 2022 hem firmat un conveni pel qual l’Ajuntament cedeix l’ús de l’aulari necessari i es fa càrrec de les despeses de funcionament de les instal·lacions. A més, cedeix l’ús dels instruments de propietat municipal i també ha atorgat una subvenció nominativa d’13.000 €”. Pel que fa a l’instrumental, una part es correspon amb el que durant anys l’Ajuntament ha anat adquirint per al funcionament del conservatori municipal i, a més, a final d’any s’hi ha fet una inversió de 15.000 €. Respecte de l’adequació de l’aulari del Pius XII, s’hi ha fet una inversió de 25.000 € en rehabilitació, climatització, mobiliari i infraestructura educativa.


Per la seua part, l’Associació Amics de la Música de Meliana es fa càrrec del funcionament de l’escola amb l’acreditació corresponent davant de la Conselleria, la contractació del professorat i la gestió administraiva del centre. Així, ara mateix hi ha dotze professors i professores i una persona d’administració per a atendre un alumnat de 130 persones distribuïdes en 16 grups. S’hi imparteixen classes de 12 instruments diferents. De cara al 2023, concreta el regidor: “En els pressupostos que vam aprovar en el ple de 29 de desembre ja hem contemplat una subvenció nominativa de 40.000 €”. Això sí, ara el conveni que també s’haurà de firmar pròximament inclourà tant el funcionament de l’escola de música com les actuacions musicals que, tradicionalment, l’entitat realitza al llarg de l’any dins de l’activitat municipal.


Finalment, Orts destaca: “Amb aquest pas, s’obri una nova línia de treball, de projecte global, per tal de donar una resposta conjunta a les diferents associacions i disciplines musicals de Meliana”. És a dir, l’Escola de Música de Meliana, l’Escola de Música Kodály, l’Escola de Tabal i Dolçaina i l’Escola de Plectre.