Més Compromís celebra el II Aplec de l’Horta Nord a Meliana

Dimecres, 08 Març 2023 17:36 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 39 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El passat 5 de març es va celebrar a Meliana el II Aplec de l’Horta Nord


Entre els més d’un centenar d’assistents que varen acudir es trobaven la vicepresidenta de la Diputació de València Maria Josep Amigó, la diputada Nathalie Torres i la Diputada provincial Dolors Gimeno, envoltants per nombrosos regidors i regidores de la comarca. La jornada va començar a les 11,00 del matí amb una visita-guiada al Palauet de Nolla i en acabar una passejada per camins d’horta fins Roca i tornada al casc urbà de Meliana.

Després a les 13,00 hores, al saló de plens de l’ajuntament es va celebrar l’acte cívic on es va lliurar el premi Lligona dirigit per l’alcalde de Meliana Josep Riera. El premi Lligona és un guardó que s’atorga a una entitat, associació o persona que haja treballat de valent per la defensa de la nostra terra, del nostre patrimoni, la nostra llengua o la nostra cultura. Enguany el premi l’han rebut tres exregidors de Meliana. Paco Aguilar que va ser el primer regidor valencianista a Meliana entre 1983-87; Vicent Martínez Ahícart, regidor entre 1987-99 i Vicent Ahuir Cardells, primer alcalde de Compromís en Meliana i a l’Horta Nord.

Per finalitzar l’Aplec és va celebrar un dinar de germanor on van acudir un centenar de militants de la vintena de col·lectius que MÉS Compromís té en la nostra comarca. La jornada es va cloure amb un recital de poesia a càrrec de Francesc Anyó, i els músics Enric Giralt i Gloria Aleza

Vicent Grande, Secretari comarcal de l’horta Nord destaca “la consolidació de l’Aplec, el qual ha sigut un èxit de participació. L’objectiu de l’Aplec és passar un dia de festa comarcal per celebrar tot allò que ens mou a estar en política: la defensa del nostre territori, de la nostra agricultura, del nostre patrimoni cultural, de la nostra llengua, de la nostra gastronomia, de la nostra música, la nostra cultura.” Grande remarca que “ també és un dia per homenatjar a aquelles persones o entitats que s’han deixat la pell pel nostre projecte en temps que eren molt difícils i que han sigut el fonament perquè ara governem en molts pobles com Foios, Albalat o Meliana; però també en el Govern de la Generalitat i el de la Diputació de València”.