L’Ajuntament adjudica les obres de millora dels parcs del nord del nucli urbà

Divendres, 12 Mai 2023 10:54 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 56 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

L’Ajuntament de Meliana ha adjudicat les obres de la primera fase de millora dels parcs del nord del nucli urbà. Concretament, hi ha previstes obres a les places 25 d’abril i Primer de Maig i a la zona del carrer Rei en Jaume. La inversió prevista en aquesta primera fase és de 71.256,90 €, que es finançaran amb el pla d’inversions de la Diputació 2022-2023.
Com manifesta l’alcalde i responsable d’Urbanisme, Josep Riera: “Al nord del nucli urbà, Meliana tenim un seguit de places i espais que formen una franja verda que hem concebut com un recorregut continu amb diferents espais i serveis per a esplai i l’ús de la ciutadania”. Així, per part de l’Oficina Tècnica d’Urbanisme, conjuntament amb l’Estudi Sostre, arquitectura i cooperació, s’ha fet ara un projecte conjunt per a replantejar els usos i les necessitats de l’àmbit. Projecte que ha comptat amb el corresponent procés de participació ciutadana.
Amb més detall, el màxim responsable municipal indica: “En aquesta primera fase, s’actua en tres punts concrets de l’àmbit per a dotar la zona dels serveis que més ha demanat el veïnat, com ara una zona de jocs infantils millor dotada i un espai per a gossos”. Així, al final de la plaça 25 d’abril es crea un espai d’estar, de trobada, una mena d’àgora. En canvi, a la plaça Primer de Maig es fa un replantejament de la zona de jocs infantils, ara del tot insuficient. I, finalment, a la zona del carrer Rei en Jaume s’ubica un espai per a gossos, convenient en una zona amb una important densitat de vivendes i de població i, per tant, amb un cens de gossos nombrós.
D’altra banda, l’alcalde explica per què es planteja ara aquesta actuació: “Una vegada ja esta construït el centre de dia per a persones majors, que ocupa la parcel·la que es troba enmig d’aquest espai, era el moment de redefinir tot l’àmbit”. En aquest sentit, cal recordar que es tracta d’una parcel·la de 4.000 m2 en què s’ha contemplat un enjardinament de tipus mediterrani en tot el seu perímetre i que, per tant, manté la sensació de continuïtat de tota aquesta franja verda. Una parcel·la que durant anys s’ha utitlitzat com a espai per a gossos i aparcament, un usos que ara es reubiquen, com és el cas del nou espai per a gossos que ara s’habilitarà.
Les obres d’aquesta primera fase ja estan adjudicades a l’empresa Urbeadapta, SL, començaran en les pròximes setmanes i tindran una duració de quatre mesos. El projecte global preveu una segona fase, amb una inversió de 196.000 € per a actuacions de millora de l’arbrat i de l’enjardinament, de l’enllumenat, del mobiliari urbà i d’altres aspectes.