L’Ajuntament licita les obres dels col·lectors de Roca i Cuiper

Dimarts, 23 Mai 2023 15:49 Escrit per  Publicat en Meliana-VAL Vist 77 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

Una inversió de 1.026.004,94 €

 

L’Ajuntament de Meliana ha licitat les obres d’implantació d’infraestructures hidràuliques consistents en l’execució dels col·lectors dels nuclis urbans de Roca i Cuiper. Es tracta d’un inversió d’1.026.004 € que respon al conveni firmat pels ajuntaments de Meliana i Foios amb la Conselleria d’Agricultura, Desenvolupament Rural, Emergència Climàtica i Transició Ecològica.
Com manifesta l’alcalde de Meliana i responsable d’Urbanisme, Josep Riera: “Es tracta d’una actuació molt important per tal de garantir la qualitat de l’aigua de les séquies que reguen l’horta i que arriben a la mar”. L’objectiu és recollir les aigües residuals dels dos nuclis per a connectar-les a l’estació de bombeig que l’Entitat de Sanejament d’Aigües (EPSAR) també executarà al nucli de Roca per a impulsar-les cap a l’oest fins a la col·lector principal de l’estació depuradora d’aigües residuals d’Alboraia, que transcorre per davall del carril bici de la Via Xurra. Cal recordar que Roca i Cuiper són dos nuclis rurals que es troben entre els dos nuclis principals de Meliana i Foios i la mar, molt per davall del col·lector principal.
En aquest sentit, l’alcalde de Foios, Sergi Ruiz, indica: “En el cas de Cuiper, al terme municipal de Foios, l’actuació permet connectar la xarxa de clavegueram a una solució més eficaç i permanent, ja que actualment s’utilitza una minidepuradora que necessita d’un manteniment molt costós”.
D’acord amb el conveni, la major part de la inversió està subvencionada per la Generalitat, 940.000 €, mentre que els ajuntaments de Meliana i Foios fan una aportació de 79.324,41 € i 6.680,53, respectivament. D’altra banda, la inversió de l’EPSAR per a l’estació de bombeig i la xarxa d’impulsió serà de 348.964,98 €.
El màxim responsable de Meliana detalla: “Tal com es va acordar en el conveni, la tramitació administrativa de l’expedient i el seguiment de les obres correspon a l’Ajuntament de Meliana, ja que la major part de les obres s’executaran al nostre terme, al nucli de Roca”. Així, l’Ajuntament de Meliana ha iniciat la licitació de les obres a la qual es podran presentar propostes fins al 12 de juny. Després de l’adjudicació i la firma del contracte, està previst que les obres s’executen en onze mesos.
Finalment, l’alcalde de Foios conclou. “Es tracta d’un projecte fruit de la col·laboració interadministrativa per a resoldre un problema que afecta el conjunt de la comarca”. Cal recordar que a aquesta zona arriben, per la xarxa de séquies, les aigües d’una part important de l’Horta Nord i que afecten a uns 2 km de franja litoral.