Hui té lloc a Mislata una nova jornada del programa de participació ciutadana ‘Alcalde de Barri’. Una iniciativa pionera del govern municipal, que ja va posar en marxa durant la passada legislatura i que ara, després de la pandèmia sanitària, ha représ amb la seua tercera edició amb l'objectiu de traure les institucions a peu de carrer. La segona de les jornades s'està duent a terme en la zona de l'avinguda del Sud i voltants, situant-se l'estand de recepció en la plaça Músic Ibars.

 

Nombrosos veïns i veïnes de la zona estan compartint uns minuts amb l'alcalde, gràcies a aquesta iniciativa que pretén "acostar l'administració a la ciutadania, escoltar les propostes del veïnat i tractar de resoldre els problemes que els preocupen", explica Bielsa. “La participació ciutadana dels mislaters i mislateres és fonamental perquè des de l'ajuntament puguem prendre decisions oportunes segons les peticions ciutadanes”.

 

A més de les trobades amb la ciutadania que s'acosta a l'estand, alcalde i membres de l'equip de govern, que també li acompanyen, mantenen reunions amb diferents col·lectius de la zona. Durant la sessió matutina, l'alcalde s'ha acostat als col·legis Maestro Serrano i El Cid; i durant la vesprada es reunirà amb l'associació de Majors Voluntaris i les Associacions de Dones de Mislata en el propi estand, i acabarà aquesta jornada de participació ciutadana visitant el Centre de Majors El Sud. A més, també s'ha instal·lat una urna en la qual totes les persones que vulguen poden depositar una targeta amb la seua consulta a l'alcalde.

 

Aquesta nova edició de ‘Alcalde de Barri’ es va inaugurar amb la jornada celebrada en la zona del Barri del Quint, i comptarà amb tres jornades més durant els pròxims mesos, en les quals l'alcalde visitarà diferents zones de Mislata, com l'avinguda de La Paz, la Plaça Príncep d'Astúries o la Plaça Victoria Kent, en les quals tota la ciutadania que ho desitge tindrà l'oportunitat de poder-li traslladar directament a l'alcalde les inquietuds, problemes, suggeriments o agraïments que puguen tindre.

 

Paral·lelament a l'estand de ‘Alcalde de Barri’, en l'avinguda Gregorio Gea a l'altura del Centre Cultural, s'han instal·lat panells informatius pertanyents al programa de transparència i informació municipal ‘Ajuntament Obert’, gràcies als quals la ciutadania pot informar-se i conéixer els projectes que s'estan duent a terme o que es realitzaran pròximament des de les diferents àrees municipals.

 

Informa Nou Horta. Mislata

La ciutat de Torrent ha tingut l’honor de rebre aquest matí, per primera vegada en la seua història, al ple del Consell de la Generalitat Valenciana, dins del programa de visites rotatòries que ha emprés l’Executiu al voltant dels municipis de la Comunitat Valenciana, amb l’objectiu d’avançar en la descentralització de les institucions i acostar a la ciutadania el treball que exerceixen. L’alcalde Jesús Ros i els membres de la Corporació Municipal han donat la benvinguda al president, Ximo Puig, i a la resta de consellers i conselleres en la 5a planta de l’Ajuntament de Torrent, al costat de la sala de la Junta de Govern, on posteriorment s’ha reunit el ple Consell en sessió ordinària.

 

“La visita del Consell és un gran reconeixement a la ciutat de Torrent i als seus habitants, per la qual cosa volem agrair al president de la Generalitat, Ximo Puig, i als integrants del Govern, que hagen traslladat el seu treball al nostre municipi en el dia d’avui”, expressa l’alcalde Jesús Ros.

 

Aquesta visita s’emmarca dins del conjunt d’inversions que ha realitzat en els últims anys el Consell a la ciutat de Torrent, des de la construcció del Centre d’Educació Especial ‘L’Encarnació’, l’habilitació del nou servei de ressonàncies en el Centre d’Especialitats de Sants Patrons o el nou Centre de Salut de Parc Central, dins de l’àmbit sanitari, com també les realitzades en l’apartat de mobilitat com el Pont del Safranar i la nova estació d'ITV, a més de les importants inversions del Palau de Justícia i els recentment anunciats centres de dia per a persones majors i persones amb diversitat funcional, que es construiran en l’àrea de La Marxadella, actuacions emmarcades dins del Pla Ficus 2022-25.

 

Per part seua, la vicepresidenta del Consell i consellera d’Igualtat i Polítiques Inclusives, Aitana Mas, ha volgut mostrar el seu agraïment a l’alcalde Jesús Ros i a la Corporació Municipal “pel gran acolliment que els ha brindat la ciutat i per posar a la disposició del Consell les instal·lacions de l’Ajuntament de Torrent”.

 

Informa Nou Horta. Torrent

 

El ple municipal de Massamagrell, celebrat el dimecres de la setmana passada, va aprovar el Pla Urbà d'Actuació Municipal (PUAM), una eina de caràcter estratègic local que descriu les línies d'actuació del municipi amb la finalitat d'incorporar els objectius establits per l'Agenda 2030 i les prioritats futures respecte a obres i serveis en l'agenda urbana municipal.

 

Malgrat obtindre un vot en contra, el del regidor de Vox, la proposta va eixir aprovada amb els vots a favor de la resta de partits polítics (PSPV-PSOE, PP, Compromís, Ciutadans, Unides Podem i Veïns Per Massamagrell) després d'ajustar-se als resultats del previ diagnòstic, de la participació i de les propostes i determinacions realitzades des de l'oficina tècnica, l'alcaldia, els grups municipals, i les associacions i ciutadania en general.

 

L'alcalde de Massamagrell, Paco Gómez, explica que “aquest document defineix les actuacions que es desenvoluparan durant els pròxims anys a Massamagrell, per a fer un municipi més amable, acollidor i saludable”.

 

La regidora d'Urbanisme, Raquel Gómez, ha afegit que “tindre un full de ruta com aquesta és fonamental per a saber com actuar de cara als objectius que volem aconseguir. Ara, només hem d'executar-ho per a notar una millora del nostre entorn urbà”.

 

Aquest PUAM també facilitarà l'accés del municipi a convocatòries d'ajudes en l'àmbit provincial, estatal i europeu.

 

Informa Nou Horta. Massamagrell

 

L’Ajuntament de Torrent ha iniciat els tràmits administratius per a cedir a la Generalitat Valenciana un terreny de titularitat pública de 8.000 metres quadrats dins del municipi, on es construiran dos centres assistencials de dia per a persones majors i persones amb diversitat funcional, després que el ple del Consell donara llum verda la petició del govern torrentí per a dotar a la ciutat d’aquestes noves instal·lacions i la Diputació de València aprovara un finançament de 3.000.000€ per a iniciar el projecte.


“La construcció dels dos centres de dia respon a les necessitats de la ciutadania torrentina, que comptarà amb més recursos assistencials dins del municipi”, destaca l’alcalde Jesús Ros, qui també explica que “la Generalitat assumirà la resta de costos del projecte, que ja ha sigut inclòs de manera oficial en el mapa de recursos sanitaris de la Comunitat, i estarà integrat en les 68 inversions del Pla Ficus programades per al període 2022-2025”. Així mateix, l’alcalde de Torrent ha volgut mostrar el seu agraïment al Govern i a la Diputació de València per “continuar apostant pel desenvolupament de la nostra ciutat, dotant-la de noves instal·lacions i millors serveis en benefici dels torrentins i torrentines”.


Els dos nous centres assistencials estaran emplaçats en l’àrea de La Marxadella, en els voltants del centre públic per a persones majors de Conselleria, i tindran una inversió aproximada de 10.000.000€, quantitat que serà aportada per Diputació de València i la Generalitat Valenciana.

 

Informa Nou Horta. Torrent

L'Ajuntament de Massanassa, a través de l'Àrea d'Educació, dona inici a una nova edició del Programa Municipal de Reforç Escolar i d'acompanyament educatiu a l'alumnat de primària i secundària matriculat en els centres escolars del municipi. El començament del servei tindrà lloc la primera setmana d'octubre i s'estendrà durant tot l'any fins a la seua finalització el 15 de juny de 2023.

 

El present programa té com a objectiu principal ajudar en la transició de canvi per al següent curs escolar, aconseguint que els alumnes/as desenvolupen estratègies educatives que promoguen l'abast de les seues metes escolars i el seu benestar en l'àmbit personal, buscant en tot moment que desenvolupen l'autonomia i socialització a través del joc i de l'aprenentatge positiu.

 

Per a això, s'atendrà de manera integral a cada alumne/a derivat de cada centre educatiu de Massanassa, individualitzant la intervenció el màxim possible i adaptant-la a cada cas, sempre fent a la família partícip de tot el procés i establint una comunicació directa sobre el procés de seguiment amb el centre educatiu, tutors/as i altres professionals del centre. Això es farà a través d'un informe trimestral on es destaquen diversos indicadors i en quin grau s'han complit en cada cas.

 

La metodologia no consistirà únicament a impartir continguts o repassar aquells ensenyats en els centres escolars, sinó a preparar als xiquets, xiquetes i adolescents perquè siguen capaces d'aprendre i interioritzar continguts, destacant l'autonomia personal i el desenvolupament del sentit crític.

 

Per a aconseguir-ho, el Projecte de Reforç Escolar de Massanassa es compon de diferents metodologies, estratègies i eines programades i impartides per professionals de l'àmbit de l'educació.

 

“Aquest programa es realitzarà després de les seues classes escolars i amb ell volem oferir un suport educatiu extra a aquells alumnes que més el necessiten, així com a les seues famílies”, afirma Paco Comes, alcalde de Massanassa. “És molt important treballar en comú al costat de l'equip directiu, tutor i orientador de cada centre perquè són ells els que ens identifiquen les necessitats més destacades de cada classe i curs escolar”, afig Menges.

 

Els grups i horaris s'estructuraran de la següent forma: quatre grups de 10 places cadascun, dividits segons el curs escolar. Així, els dilluns i dimecres de 17 a 18:30h serà de 1r a 3r d'Educació Primària, i els dimarts i dijous en el mateix horari de 4t a 6é d'Educació Primària. Per a l'alumnat de l'ESO, serà els dilluns i dimecres de 18.45 a 20:15h per a 1r i 2n d'ESO, sent els dimarts i dijous en el mateix horari per a 3r i 4t d'ESO. Les sessions es realitzaran a l'Escola d'Adults de Massanassa.

 

Informa Nou Horta. Massanassa

L’Auditori Municipal de Paiporta ha acollit aquest dijous la IV edició de la gala Somos Súper, iniciativa promoguda per la Regidoria de Participació Ciutadana i la Fundació Horta Sud per a reconéixer la labor en favor del bé comú del teixit associatiu local.

 

Enguany les set associacions paiportines premiades i homenatjades, de sectors molt diferents, han sigut Unió Esportiva Veterans de Paiporta, Inteampa Paiporta, Unió Musical de Paiporta, Associació Cultural Fiesta San Francisco, Paiporta C.F, Junta Coordinadora de Moros i Cristians de Paiporta i l’Associació de Jubilats i Pensionistes de Paiporta.

 

L'acte ha comptat amb la presència de l'alcaldessa de Paiporta, Maribel Albalat, la regidora de Participació Ciutadana, Esther Torrijos, i la presidenta de la Fundació Horta Sud, Imma López, acompanyades per membres de la corporació municipal, representants de les associacions guardonades i bona part del teixit associatiu local.

 

Les set entitats varen recollir de mans de les autoritats els seus guardons com a Superherois i Superheroïnes en una gala marcada pel bon humor, on ni autoritats ni assistents dubtaren en posar-se la capa de superheroi que compara els membres de les associacions amb aquests personatges de ficció.

 

En la seua intervenció, l’alcaldessa Maribel Albalat va posar en valor el paper de les associacions paiportines. “Sou les arrels que ens donen fortalesa i estabilitat per fer una Paiporta millor. Heu estat en els pitjors moments, col·laborant i ajudant; també esteu en els moments de major alegria i de festa. Sense vosaltres el poble no seria el mateix. Sou superpaiportins i superpaiportines”.

 

Per la seua part, la regidora de Participació es mostrava “orgullosa del nostre teixit associatiu, que ens permet mantenir viu el sentiment de germanor entre la ciutadania. Feu de Paiporta un poble viu amb un fum d’activitats. Sou el cor del nostre poble i per això vos mereixeu aquest homenatge tan especial”.

 

Finalment, la presidenta de la Fundació Horta Sud, Imma López, agraïa “el compromís de l’Ajuntament amb el moviment associatiu local. Des de 2017 estem treballant en col·laboració amb la Regidoria de Participació, organitzant desenes d’accions i esdeveniments dirigides a les associacions perquè realment creiem en elles, com a elements de cohesió social i d'extensió de valors que afavoreixen la convivència, la igualtat i la justícia social”.

 

Paiporta compta amb al voltant de 200 entitats ciutadanes, de les quals ja han sigut homenatjades 21. A més, des de l’any 2020 l’Ajuntament de Paiporta reconeix a les associacions com a servei comunitari essencial.

 

La gala de l’edició d’enguany de Somos Súper és tan sols el tret d'eixida a la campanya, que continuarà amb la publicació d'un vídeo quinzenal a través de les xarxes socials de l'Ajuntament de Paiporta i de la Fundació Horta Sud, en què es donarà a conéixer l'activitat de les entitats paiportines guardonades i també la motivació que porta a les persones que en formen part a dedicar-li temps al creixement i consolidació d’aquestes entitats. La publicació de les peces audiovisuals es perllongarà durant els dos pròxims mesos.

 

Els vídeos conten històries humanes a través de les veus dels membres de les entitats, però també amb el testimoni dels usuaris i les usuàries. Es podran seguir amb l'etiqueta #SomosSúperPaiporta en Youtube, les diferents xarxes socials municipals i també en les de Fundació. A més, també estan disponibles les gravacions d’edicions anteriors a la web paiporta.es/somossuper

 

Informa Nou Horta. Paiporta

Agents de la Policia Nacional en col·laboració amb Policia Local han detingut a Mislata (València) a dos joves d'entre 19 i 22 anys, d'origen espanyol, com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública, després de confiscar-los durant un control rutinari a l'interior del vehicle que ocupaven més de 350 pastilles del que sembla MDMA i 1. 655 euros, entre altres efectes.

 

Les detencions s'emmarquen en els controls rutinaris que realitzen Policia Nacional i Policia Local per a col·laborar en la prevenció de la seguretat ciutadana. A conseqüència de l'establit el dimarts, sobre la una de la matinada, els policies li van donar l'alt a un vehicle que va fer alçar les sospites dels agents.

 

Els policies van observar que ho ocupaven dos joves i després d'una primera requisa van localitzar a la porta del conductor 19 bosses amb cinc pastilles del que sembla MDMA cadascuna, a més de 1.000 euros. Així mateix, els agents van confiscar nombroses pastilles de droga a l'interior d'una maleta repleta de roba, diners en un paquet de tabac que portaven en el maleter i una balança de precisió en una motxilla.

 

Com a resultat del registre, els policies finalment han confiscat més de 350 pastilles del que sembla MDMA, 83 bossetes de plàstic, un sac de creatina, una balança de precisió, 1.655 euros, dos telèfons mòbils, un ordinador portàtil i un disc dur, entre altres efectes.

 

Finalment els agents han detingut als homes com a presumptes autors d'un delicte contra la salut pública. Els detinguts, que manquen d'antecedents policials, han passat a disposició judicial.

 

Informa Nou Horta. Mislata

L'Ajuntament de Catarroja arranca el tercer cap de setmana de festes, un dels més esperats per la seua transcendència històrica ja que es compliran 50 edicions del ‘Concurs d’allipebre’, festa d'interés turístic autonòmic, i en el qual a més es rebrà el concert de la intèrpret, Ana Mena. Des de l'organització de festes s'estarà molt pendent del cel, pels avisos de pluges que, en principi no impediran el transcórrer de les celebracions.


“El cap de setmana passat vam gaudir amb la Gran Desfilada de Moros i Cristians, festa d'interés turístic local i aquest cap de setmana el fem amb una festa d'interés autonòmic com és el Concurs de Allipebre, una demostració que la ciutadania de Catarroja té una gran força organitzativa i que des de l'Ajuntament impulsem aquests esforços que posen a Catarroja en el mapa turístic valencià. Aquest cap de setmana toca viure el moment històric de la 50 edició del Concurs de Allipebre que ningú s'ha volgut perdre”, explica Lorena Silvent, vicealcaldessa de Catarroja.


Per a obrir boca, aquest divendres tindrà lloc el Holi Fest, una festa de color on les persones participants estan destinades a passar-s'ho bé amb bona música, alegria i els colors que es distribuiran en el cel de l'Avinguda Jaume I des de les 16 hores. Després de la festa, torn per a la cultura, ja que en el saló de plens de l'Ajuntament, a les 19 hores es presentarà el llibre de l'editorial local, Vinatea, ‘101 Valencianas frente a mi espejo de la prestigiosa fiscal, Susana Gisbert. A les 21 hores la confraria del Crist organitzarà el seu tradicional sopar en la plaça del Mercat, que donarà pas a la música dels anys 80, a les 23 hores en l’Espai Clara Campoamor. Finalment, per a una jornada de divendres molt carregada, tancarà la festa el remember del Dj Javi Rey.


Per a la jornada de dissabte el protagonisme absolut serà per a la ’50 edició del Concurs d’Allipebre de Catarroja’. Aquesta setmana s'han repartit els 150 tíckets per als participants que es van esgotar en pocs minuts. Una gran expectació en un any redó en el qual s'estrenarà el reconeixement com a festa d'interés autonòmic. A les 11 del matí serà el tir d'eixida en el Port de Catarroja perquè els participants comencen la foguera i posen en marxa el concurs que finalitzarà amb un gran premi per a les persones guanyadores. Un dia en la qual guanyen o perden, tothom gaudirà d'una jornada de reunió davant el plat típic del municipi.


Després del festí culinari arribarà el moment de la música. Sobre l'escenari del Espai Clara Campoamor es pujarà Ana Mena. La reconeguda intèrpret delectarà al públic assistent amb els temes del seu últim disc. L'aforament al concert és limitat les 5.500 assistents, els qui podran entrar al recinte a partir de les 21 hores. Després del concert el relleu l'agafarà el DJ catarrogí, Rubén Nieto qui oferirà una discomòbil en el mateix recinte.


Les celebracions d'aquest cap de setmana conclouran el diumenge amb la processó del Crist de la Pietat i el tradicional Cant de la Carxofa. Aquest últim és una tradició centenària en el municipi que aspira, amb el suport de l'Ajuntament, a convertir-se en Bé d'Interés Cultural.

 

Informa Nou Horta. Catarroja

Pàgina 1 de 2617