Cs Moncada proposa prohibir l'obertura de cases d'apostes en els voltants de centres escolars i juvenils

Dimarts, 30 Octubre 2018 10:37 Escrit per  Cs Montcada Publicat en Montcada-VAL Vist 867 vegades
Valora la notícia
(0 vots)

El grup municipal de Ciutadans (Cs) ha registrat en l'Ajuntament de Montcada una proposta “per a prohibir l'obertura de cases d'apostes i joc en les proximitats de centres escolars, instituts i edificis públics amb alt trànsit de menors d'edat, a través de la modificació en la normativa sobre planificació urbanística”, ha explicat el regidor i portaveu Jesús Gimeno.

A més, ha detallat, “insta al govern municipal a engegar campanyes de conscienciació dirigides també als progenitors sobre els riscos que comporta el joc”. “De la mateixa manera, es preveu la col·laboració dels Cossos i Forces de Seguretat per a la supervisió dels mecanismes d'identificació que detecten l'accés de menors d'edat als mateixos”, ha concretat.

Gimeno també ha declarat que “Cs porta aquesta iniciativa als ajuntaments després d'una intensa activitat en el Congrés dels Diputats en aquest àmbit”. “Tractem de millorar la normativa relativa al joc i addiccions davant la regulació dispar entre Comunitats Autònomes i l'augment significatiu de sales en tota Espanya”, ha indicat al mateix temps que ha subratllat que “segons l'Associació Espanyola d'Empresaris de Salons de Joc i Recreatius (ANESAR) el nombre de cases d'apostes s'han multiplicat en totes les Comunitats Autònomes, aconseguit les 3.132 en 2017, lluny de les 2441 registrades en 2014”.

Finalment, l'edil ha destacat que “segons un estudi coordinat per la Direcció general d'Ordenació del Joc, la mitjana d'edat de l'inici en aquestes activitats en el nostre país és als 21 anys, havent-se iniciat en el joc el 36% dels enquestats abans dels 18 anys”.

 

Informa Nou Horta. Cs Montcada

Modificat el Dimarts, 30 Octubre 2018 10:38